Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ανακοίνωση Συντονισμού


Αθήνα 4 Μαρτίου 2014
Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Φλεβάρη, η σύσκεψη του Συντονισμού ενάντια σε κλεισίματα, διαθεσιμότητες, ιδιωτικοποιήσεις και εργολαβίες.
Καταδικάζουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο, το όργιο βίας και τρομοκρατίας από τη μεριά των κατασταλτικών μηχανισμών της κυβέρνησης στις κινητοποιήσεις εκατοντάδων διαθέσιμων συναδέλφων την Παρασκευή 28 Φλεβάρη. Από τις 6.30πμ τα ΜΑΤ και η αστυνομία ξυλοκοπούσαν, προπηλάκιζαν, συνελάμβαναν, ψέκαζαν με χημικά εργαζόμενους και συνδικαλιστές. Ήταν η προσπάθεια της κυβέρνησης να μην επιτρέψει την έκφραση της δίκαιης οργής, ενάντια στους υπαλλήλους της τρόικας που μεθοδεύουν μαζί με τους υπουργούς της κυβέρνησης το ακόμη μεγαλύτερο χτύπημα των εργαζόμενων. 
Είναι δείγμα πανικού και απονομιμοποίησης της κυβέρνησης στα μάτια εκατομμυρίων εργαζόμενων, η κινητοποίηση εκατοντάδων αστυνομικών για την καταστολή του αγώνα των «διαθέσιμων» συναδέλφων και των άλλων αγωνιστών. Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου  παρά τις ψεύτικες διακηρύξεις για το «πρωτογενές πλεόνασμα» που έχει αρχίσει ήδη να το «μοιράζει» σε κοινωνικές ομάδες, δεν πείθει κανένα, μια που όλοι οι εργαζόμενοι βιώνουν τη συνέχιση και την κλιμάκωση των επιθέσεων σε βάρος της εργασίας, της Υγείας, της Παιδείας. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ολοκληρωτική κατεδάφιση του ΕΟΠΥΥ από τη μνημονιακή πολιτική.
Παράλληλα, με την κακόφημη αξιολόγηση τρόικα και κυβέρνηση επιχειρούν να δημιουργήσουν μηχανισμό πραιτοριανών που θα ξεπετάει το 15% των εργαζομένων στο Δημόσιο κάθε χρόνο στη μόνιμη δεξαμενή διαθεσίμων-απολυόμενων, με στόχο την ανακύκλωση του συνόλου του σημερινού προσωπικού και την αντικατάστασή του με ελαστικά και χωρίς κανένα δικαίωμα απασχολούμενους. Παλεύουμε για να μην περάσει το αντεργατικό αυτό νομοσχέδιο.
Βρισκόμαστε μόλις τρείς βδομάδες πριν τις 22 Μαρτίου, που λήγει η «διαθεσιμότητα» σχολικών φυλάκων, εκπαιδευτικών, δημοσίων υπαλλήλων   και θα οδηγηθούν σε απόλυση. Οι αγώνες των διαθέσιμων συναδέλφων όλους αυτούς τους μήνες, ηρωικοί και αποφασιστικοί, δεν είναι αρκετοί από μόνοι τους για να σταματήσουν τις απολύσεις. Χρειάζεται να προχωρήσουν όλες οι μεγάλες ομοσπονδίες σε απεργιακή κλιμάκωση, με γενικευμένες απεργίες για να τους σταματήσουμε.
Στην σύσκεψη αποφασίστηκε:
·         Η απεργία που έχουν προκηρύξει οι Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ για τις 13 και 14 Μαρτίου, καθώς και η απεργία της ΑΔΕΔΥ για εκείνο το διήμερο είναι μια μεγάλη μάχη για όλο το εργατικό κίνημα. Ο Συντονισμός ενάντια σε κλεισίματα, διαθεσιμότητες, ιδιωτικοποιήσεις και εργολαβίες, θα δώσει όλες του τις δυνάμεις, για την οργάνωση της επιτυχίας την 48ωρης πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας, μια που ξέρουμε ότι οι συνδικαλιστικές ηγεσίες δεν έχουν καμία διάθεση για πραγματικό αγώνα. Διεκδικούμε να μπει στην απεργιακή μάχη και ο ιδιωτικός τομέας.
·         Απαιτούμε από τη ΓΣΕΕ και τις ομοσπονδίες της να προκηρύξουν πανεργατική απεργία τις ίδιες ημέρες. Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία του ιδιωτικού τομέα, να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής σε αυτόν τον απεργιακό αγώνα.
·         Δεν σταματάμε στη 48ωρη απεργία στις 13 & 14 Μαρτίου. Διεκδικούμε τη συνέχιση και την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων την επόμενη βδομάδα, μια που η καταληκτική ημερομηνία για τις απολύσεις είναι η 22 Μάρτη. Και μετά τις 22 Μάρτη, αν δεν πάρει πίσω η κυβέρνηση τις απολύσεις, παλεύουμε για τη συνέχιση του απεργιακού αγώνα 
·         Οργανώνουμε από κοινού με τη Διακλαδική Ανοιχτή Συντονιστική Επιτροπή Διαθέσιμων- Απολυμένων, ανοιχτή συνέλευση όλων των διαθέσιμων και όλων των αγωνιζόμενων κομματιών, την Παρασκευή 7 Μαρτίου, στις 6μμ στο 1ο ΕΠΑΛ Αθήνας (Αχιλλέως και Μυλέρου, στάση ΜΕΤΡΟ Μεταξουργείο) για τον παραπέρα συντονισμό και την κλιμάκωση του αγώνα για να μην περάσουν οι απολύσεις. Καλούμε κάθε εργαζόμενο συνδικαλιστή, συλλογικότητα και σωματείο να στηρίξει και να συμμετέχει στη συνέλευση.
·         Στηρίζουμε και οργανώνουμε μαζί με την ΠΟΣΠΕΡΤ και τους αγωνιζόμενους της ΕΡΤ,  μεγάλο συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον αγώνα της ΕΡΤ την Τρίτη 11 Μαρτίου στις 6μμ στην Αγ. Παρασκευή, έξω από το Ραδιομέγαρο. Θα «γιορτάσουμε τους εννέα μήνες αγώνα, απαιτώντας να φύγει η αστυνομία και η ΔΤ από την Αγία Παρασκευή και να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ.
·         Στηρίζουμε έμπρακτα όλες τις κινητοποιήσεις των καθαριστριών του υπουργείου οικονομικών στον αγώνα που δίνουν για την επαναπρόσληψή τους.
·         Επόμενη κοινή σύσκεψη του Συντονισμού ενάντια σε κλεισίματα, διαθεσιμότητες, ιδιωτικοποιήσεις και εργολαβίες και της Διακλαδική Ανοιχτή Συντονιστική Επιτροπή Διαθέσιμων- Απολυμένων, την Τρίτη 4 Μαρτίου στις 5μμ στην ΟΛΜΕ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου