Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


Κυριακή 28 Σεπτέμβρη, στις 11 πμ 
στην αίθουσα εκδηλώσεων της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας 
(Κλεισθένους 15 πίσω απο το δημαρχείο της Αθηνάς)


Η σύγκρουση ενάντια στη βάρβαρη κυβέρνηση των μνημονίων συνεχίζεται. Η μαζική αντίσταση στην αξιολόγηση έχει οδηγήσει την μνημονιακή κυβέρνηση σε αδιέξοδο. Την ίδια στιγμή οι καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών, οι σχολικοί φύλακες, οι καθηγητές, οι διαθέσιμοι των υπουργείων συνεχίζουν τον αγώνα τους, στο κέντρο αγώνα στην Κ. Σερβίας. Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ έχουν ξεπεράσει τον ένα χρόνο αγωνιζόμενοι, δίνοντας φωνή σε όλους τους μαχόμενους κλάδους. Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες για να αποτρέψουν τις χίλιες απολύσεις απο τον κλάδο.
Δίπλα τους δίνουν μάχες και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. Οι εργαζόμενοι στην Κοκα Κόλα δίνουν μάχη για τις δουλειές τους σχεδόν ένα χρόνο. Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο παλεύουν και απεργούν για να μη καταργηθεί η κυριακάτικη αργία. Πάνω
απ’ όλα, στην Cosco οι εργαζόμενοι απέργησαν και κέρδισαν μιαμεγάλη μάχη, στήνοντας για πρώτη φορά σωματείο στο χώρο καδιεκδικώντας βαρέα και ανθυγιεινά, την υπογραφή συλλογικής σύμβασης, μέτρα για την ασφάλεια. Σε ένα χώρο που δίκαια χαρακτηρίζονταν κάτεργο οι εργαζόμενοι κέρδισαν μια μεγάλη νίκη.
Η κυβέρνηση και τα αφεντικά, διαπιστώνουν καθημερινά ότι δεν μπορούν να βάλουν φρένο στους αγώνες μας. Οι εργαζόμενοι τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν την κυβέρνηση, την τρόικα και τα αφεντικά να διαλύσουν τις ζωές μας. Παλεύουν σε κάθε ευκαιρία, ανυποχώρητα.
Ο Σαμαράς και οι υπουργοί του, έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για να σταματήσουν το εργατικό κίνημα, στα δικαστήρια. Η επιστράτευση της ΔΕΗ, η επιστράτευση του ΜΕΤΡΟ για ενάμιση χρόνο, που σταμάτησε μόλις το προηγούμενο μήνα, η χωρίς επιτυχία προσπάθεια να βγάλει ακόμη και τις απεργίες της ΑΔΕΔΥ παράνομες, είναι δείγμα αδυναμίας της κυβέρνησης και όχι δύναμης. Οι γκρίνιες και οι αντιπαραθέσεις των υπουργών επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε μόνιμη κρίση και παραπαίει.
Σε αυτές τις συνθήκες οι συνδικαλιστικές ηγεσίες αντί να κλιμακώσουν και να συντονίσουν του αγώνες στην προοπτική της ανατροπής, τις κρίσιμες στιγμές είτε καλούν σε αναδίπλωση, είτε αρνούνται να μπούν μπροστά και να συντονίσουν τις μάχες. Εχει φανεί πλέον καθαρά ότι μοναδική απάντηση είναι το να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο τον συντονισμό απο τα κάτω των σωματείων, των μαχόμενων κομματιών, των αγωνιστών που θέλουν να βοηθή-
σουν το κίνημα να νικήσει. Ετσι δώθηκαν οι περισσότερες μάχες μέχρι τώρα. Πιο οργανωμένα και πιο αποτελεσματικά χρειάζεται να συνεχίσουμε την προσπάθεια του συντονισμού απο τα κάτω όλη την επόμενη περίοδο.
Ο Συντονισμός ενάντια σε κλεισίματα και διαθεσιμότητες, προσπαθεί εδώ και οκτώ μήνες, απο τη δημιουργία, του να βοηθήσει σε αυτην την προσπάθεια. Ο Συντονισμός προέκυψε μία μέρα μετά την εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ. Η πρώτη πρωτοβουλία ήταν η
μετατροπή της Πέμπτης 14/11 σε μέρα απεργιακής δράσης. Στήριξε την παρουσία των διαθέσιμων και της ΕΡΤ στην πορεία του Πολυτεχνείου, την απεργία των υγειονομικών στις 29/11, την πορεία για τον Γρηγορόπουλο. Οργάνωσε μαζί με το σωματείο του ΜΕΤΡΟ κινητοποίηση για την καταγγελία της επιστράτευσης των εργαζόμενων του στην σταθερή τροχιά στα τέλη Γενάρη.
Στήριξε τη συναυλία αλληλεγγύης στην ΕΡΤ τον Φλεβάρη και βρέθηκε στο πλευρό των διαθέσιμων στις κινητοποιήσεις τον Μάρτη ενάντια στις απολύσεις. Πρωτοστάτησε στην κινητοποίηση στις 11 Ιούνη στην επέτειο για τον ένα χρόνο απο το μαύρο στην ΕΡΤ
και στην απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε. Άνοιξε καμπάνια συμπαράστασης στον αγώνα των καθαριστριών και όλων των διαθέσιμων που βρίσκονται στην Καραγεώργη Σερβίας.
Σε αυτά τα πλαίσια παίρνουμε την πρωτοβουλία να προχωρήσουμε την Κυριακή 28 Σεπτέμβρη, στις 11 πμ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Πανηπειρωτική Ομοσπονδίας (Κλεισθένους 15 πίσω απο το δημαρχείο της Αθηνάς) σε πανελλαδική συνέλευση του
Συντονισμού ενάντια σε κλεισίματα και Διαθεσιμότητες, οργανώνοντας τη συμμετοχή όλων των μαχόμενων κομματιών και όλων των συντονισμών που όλους τους τελευταίους μήνες έχουν πρωτοστατήσει στην προσπάθεια να στηριχθούν οι αγώνες ενάντια στη μνημονιακή βαρβαρότητα, σε κάθε γωνιά της χώρας. Καλούμε κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο, κάθε συλλογικότητα, κάθε συνδικαλιστή και εργαζόμενο που θέλει να ενισχύσει αυτην την προοπτική.
Για να βρεθούμε μαζί, όλοι όσοι δώσαμε τις μάχες όλους τους προηγούμενους μήνες ενάντια στην μνημονιακή συγκυβέρνηση. Να συζητήσουμε για τις προσπάθειες μας αλλά και να συντονίσουμε και να οργανώσουμε τα επόμενα βήματα μας σε ένα καυτό φθινόπωρο αγώνων αντίστασης και ανατροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου