Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

23 ΔΕΚΕΜΒΡΗ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12μμ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


23 και 29 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΦΡΑΓΙΔΑ

.ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 12 το μεσημέρι στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
Ø  ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ με τους αγώνες μας τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ
Ø  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
Η επιτάχυνση των πολιτικών εξελίξεων, με την ανακοίνωση της επίσπευσης των εκλογών για πρόεδρο της δημοκρατίας, είναι μια ανοιχτή παραδοχή της κυβέρνησης των αδιεξόδων που έχει φτάσει. Όλη η φιλολογία για «ανάπτυξη» και «έξοδο από τα μνημόνια» κατέρρευσαν μπροστά στη νέα επιδείνωση της οικονομικής κρίσης σε όλη την Ε.Ε. και στην απαίτηση της ΕΕ και του ΔΝΤ για ένα νέο σκληρό μνημόνιο.
Η συγκυβέρνση ξέρει ότι αυτή θα ήταν μια σκληρή μάχη με τους εργαζόμενους και το κίνημα που ήταν αβέβαιο το αν μπορούσε να την κερδίσει. Οι μεγάλες διαδηλώσεις για το Πολυτεχνείο, η επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 27 Νοέμβρη, οι μαζικές διαδηλώσεις στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, το μαζικό κίνημα αλληλεγγύης που οδήγησε στη νίκη του αγώνα του Ν. Ρωμανού, έδωσαν το μήνυμα ότι το κίνημα έχει την δύναμη να αντισταθεί και να τους νικήσει.
Η πανεργατική απεργία το Νοέμβρη, οι αγώνες που μπλόκαραν την αξιολόγηση, απέδειξαν ότι σε αντίθεση με τις «θεωρίες του καναπέ» ο κόσμος της δουλειάς έχει τη δύναμη για να επιβάλλει ότι δεν θα περάσουν τα νέα μνημόνια και οι νέες επιθέσεις. Γι’ αυτό η κυβέρνηση επιλέγει την «φυγή προς τα εμπρός» για να ξεπεράσει αυτές τις δυσκολίες, όμως η επιλογή της μοιάζει περισσότερο με άλμα στο κενό. Ηδη η πρώτη εκλογή για τον πρόεδρο της δημοκρατίας στις 17 Δεκέμβρη, έφερε την συγκυβέρνηση ένα βήμα πιο κοντά στην πόρτα εξόδου.
Σε αυτές τις συνθήκες είναι περισσότερο κρίσιμο απο ποτέ, το εργατικό κίνημα να βάλει την δική του σφραγίδα στις εξελίξεις. Όπως μέχρι τώρα δεν αναστείλαμε ούτε μια στιγμή τους αγώνες μας, ακόμη περισσότερο χρειάζεται να συνεχίσουμε απεργιακά το επόμενο διάστημα. Γιατί έχουμε μπροστά μας τις 5.500 απολύσεις στο δημόσιο που θα γίνουν μέχρι τον Δεκέμβρη. Γιατί έχουμε τον Μητσοτάκη που συνεχίζει να προωθεί την σύνδεση της αξιολόγησης με τον μισθό. Ομως πάνω απ’ όλα γιατί έχουμε να δώσουμε το μήνυμα ότι για εμάς η μάχη για την ανατροπή των μνημονίων σημαίνει το να κερδίσουμε πίσω όλα όσα μας έκλεψαν κυβερνήσεις, ΔΝΤ και ΕΕ την τελευταία πενταετία.
Συνεχίζουμε απεργιακά για να επιβάλλουμε ότι:
·     Η ΕΡΤ θα ανοίξει ξανά με όλους τους εργαζόμενους και όλο το εύρος της.
·     Οτι οι καθαρίστριες, οι σχολικοί φύλακες, οι εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ, οι διαθέσιμοι του υπ. Πολιτισμού και όλων των υπουργείων να γυρίσουν άμεσα στις δουλειές τους.
·     Να ξανανοίξουν όλα τα νοσοκομεία και τα σχολεία που έκλεισε η τρόικα.
·     Να φέρουμε πίσω τις συλλογικές συμβάσεις, τους μισθούς πίσω στα επίπεδα του 2009, και θα ξαναπάρουμε τον 13ο και 14ο μισθό, τό ίδιο και οι συνταξιούχοι με τις συντάξεις τους.
·     Να ξανανοίξουν οι δημόσιες δομές που καταργήθηκαν, τα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, ο ΟΕΚ η Εργατική Εστία.
·     Για να σταματήσουμε τις ιδιωτικοιποιήσεις και να ξαναγυρίσει ο ΟΛΠ, ο ΑΔΜΗΕ, η μικρή ΔΕΗ και όλες οι ιδιωτικοποιημένες επιχειρήσεις πίσω στο κράτος.
·     Να ανοίξουν όλα τα κλειστα εργοστάσια και να γυρίσουν όλοι οι αππολυμένοι εργάτες πίσω στις δουλειές τους.
Γι’ αυτό δεν αναστέλλουμε τους αγώνες μας αλλά συνεχίζουμε για να επιβάλλουμε ότι όλα αυτά θα γίνουν πράξη. Δίνουμε τις δυνάμεις μας για την στήριξη του κέντρου αγώνα στην Κ. Σερβίας και κάθε αγώνα που είναι σε εξέλιξη, όπως τη μάχη των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων, τη μάχη στα νοσοκομεία και στα λιμάνια. 
Στις 23 και στις 29 Δεκέμβρη, τις ημέρες που γίνονται οι ψηφοφορίες για εκλογή προέδρου της δημοκρατίας, χρειάζεται να είναι ημέρες πανεργατικής κινητοποίησης. Για τις 23 και τις 29 Δεκέμβρη καλούμε σε κινητοποίση στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα. Καλούμε όλα τα σωματεία και ομοσπονδίες να προχωρήσουμε σε απεργιακές αποφάσεις και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.   Θα είμαστε όλοι εκεί, για να διαδηλώσουμε ότι οι απολύσεις δεν θα περάσουν. Γιά να επιβάλλουμε με τους αγώνες μας το πραγματικό γκρέμισμα των μνημονίων και της πολιτικής που τόσα χρόνια διέλυσε τις ζωές εκατομμυρίων εργαζόμενων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου