Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΗ


ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ
·    Ενάντια στον προϋπολογισμό της λιτότητας και των περικοπών
·    Συλλογικές Συμβάσεις – Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις
·    Καμία απόλυση, να γυρίσουν πίσω όλοι οι απολυμένοι
·    Κάτω τα χέρια από τον συνδικαλισμό και το δικαίωμα στην απεργία

Στις 27 Νοέμβρη χιλιάδες εργαζόμενοι βγήκαν στον δρόμο απεργώντας ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης του ΔΝΤ της ΕΕ και του κεφαλαίου. Εδωσαν έτσι τη δική τους απάντηση, δείχνοντας για μια ακόμη φορά ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι  να αφήσουν τρόικα και κυβέρνηση να διαλύσουν ακόμη περισσότερο τις ζωές μας. Εδωσαν όμως απάντηση και σε όσους προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι εργαζόμενοι είναι «στον καναπέ τους», δεν είναι διατεθειμένοι να παλέψουν, δεν μπορούμε να κλιμακώσουμε απεργιακά. Το επόμενο βήμα μας, που άτολμα αποφάσισε η συνδικαλιστική ηγεσία, είναι το πανεργατικό συλλαλητήριο στις 7 Δεκέμβρη στις 5 μμ στο Σύνταγμα, την ημέρα που ψηφίζεται ο προυπολογισμός στη βουλή.
Για την κυβέρνηση η συνέχιση της επίθεσης είναι μονόδρομος. Το ΔΝΤ και η ΕΕ απαιτούν όχι μόνο την υλοποίηση όσων έχουν ψηφίσει αλλά και ένα νέο γύρο επιθέσεων ενάντια στην εργατική τάξη. Διάλυση δημόσιων υπηρεσιών, σχολείων, και νοσοκομείων, 6.500 απολύσεις στο δημόσιο, νέες μειώσεις μισθών μέσα από το «νέο» μισθολόγιο, νέες μειώσεις των συντάξεων και ακόμη μεγαλύτερη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων, νέους αντισυνδικαλιστικούς νόμους για να περιορίσουν το δικαίωμα στην απεργία, και απελευθέρωση των απολύσεων. Ενα νέο μνημόνιο είναι μπροστά μας, είτε το φέρουν για ψήφιση στη βουλή, είτε το περάσουν με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.
Η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υποταγμένη σε αυτην την πολιτική, είναι ζορισμένη και ψάχνει να βρεί τον τρόπο για να περάσει αυτά τα μέτρα. Ολη η «σκληρή διαπραγμάτευση» που επικαλούνται δεν είναι τίποτε άλλο, παρά η αγωνιώδη προσπάθεια τους να επιβάλλουν τις νέες επιθέσεις με το μικρότερο πολιτικό κόστος μέσα στην προεκλογική περίοδο, γιατί ξέρουν ότι δεν θα είναι καθόλου εύκολο να επιβάλλουν αυτές τις βάρβαρες επιλογές. Οι αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε κόμματια της αστικής τάξης για το πώς να υλοποιήσουν αποτελεσματικότερα αυτην την πολιτική  δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στην συνοχή τους.
Είναι κάτι παραπάνω απο απαραίτητο, να βάλουν οι εργαζόμενοι τη δική τους σφραγίδα. Κλιμακώνοντας απεργιακά για να ανατρέψουμε την πολιτική της ΕΕ και του ΔΝΤ και μαζί και όσους την υπηρετούν. Χρειάζεται νέα απεργιακή κλιμάκωση με 48ωρες και τριήμερες απεργίες και όχι αναμονή για τις προεδρικές εκλογές. Η συμμετοχή των εργαζόμενων στην πανεργατική απεργία στις 27 Νοέμβρη, μετά απο επτά μήνες αδράνειας της συνδικαλιστικής ηγεσίας, δείχνει ότι μπορούμε να προσπαθήσουμε. Με γενικές συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς να απαιτήσουμε την απεργιακή κλιμάκωση των συνδικάτων για να ξεφορτωθούμε την πολιτική των μνημονίων.
Ο Συντονισμός ενάντια σε κλεισίματα και διαθεσιμότητες θα δώσει όλες του τις δυνάμεις σε αυτην την προοπτική και καλεί όλους τους εργαζόμενους να παλέψουμε σε αυτόν τον δρόμο, στηρίζοντας όλες τις κινητοποιήσεις που είναι σε εξέλιξη. 
  • Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση των νοσοκομείων της Δυτικής Αθήνας την Πέμπτη 4 Δεκέμβρη στις 6μμ στο Περιστέρι. 
  • Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση για την επέτειο της δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου το Σάββατο 6 Δεκέμβρη στις 2μμ στα Προπύλαια. 
  • Στηρίζουμε την κινητοποίηση των συνταξιούχων της Τετάρτη 10 Δεκέμβρη στις 6μμ στο Σύνταγμα. 
  • Στηρίζουμε την εκδήλωση της ΕΡΤ την Πέμπτη 11 Δεκέμβρη στο ertopen

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στο πανεργατικό συλλαλητήριο την Κυριακή 7 Δεκέμβρη στις 5μμ στο Συνταγμα την ημέρα που ψηφίζεται ο προυπολογισμός στη βουλή.
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 
4.30μμ Άγαλμα Κολοκοτρώνη

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ενάντια 
σε κλεισίματα και διαθεσιμότητες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου