Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ για την οργάνωση της ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ



ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ για την οργάνωση της ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ, 6μμ
στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας

Η αντιφασιστική και αντιρατσιστική κινητοποίηση στις 21 Μάρτη έγινε με μεγάλη επιτυχία. Ανάμεσα στους χιλιάδες αντιφασίστες και μετανάστες διαδήλωσαν  και δεκάδες εργατικά σωματεία με τα πανό τους. Ηταν η πρώτη μεγάλη εργατική κινητοποίηση (μετά το συλλαλητήριο της ΕΡΤ στις 11 Φλεβάρη) που ένωσε τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ με τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία με την Ιντρακόμ, τους εργαζόμενους στο Υπ. Πολιτισμού με του εργαζόμενους στους δήμους.
Τωρα έχουμε μπροστά μας τα επόμενα βήματα. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στη συγκέντρωση - συνέλευση που έκαναν την Παρασκευή 20 Μάρτη προσανατολίζονται σε κινητοποίηση στις αρχές Απρίλη. Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ απέχει μίλια απο τις απαιτήσεις και τις διεκδικήσεις των εργαζόμενων για την ΕΡΤ που οραματιζόμαστε όλοι μας. Πρόκειται για το νομοσχέδιο που έφτιαξε τη ΝΕΡΙΤ με μοναδική αλλάγή στο όνομα. Θα χρειαστεί η κινητοποίηση που θα οργανώσουν τη στήριξη όλων μας.
Επόμενος μεγάλος σταθμός για όλους μας θα είναι η φετινή Πρωτομαγιά που έχει ιδιαίτερη σημασία. Θα είναι το σημείο που μπορούμε όλοι να ενώσουμε τις φωνές μας στη διεκδίκηση για να κερδίσουμε όλα όσα παλεύαμε τα προηγούμενα χρόνια απέναντι στις μνημονιακές κυβερνήσεις. Γιατί οι συνεχείς υπαναχωρήσεις της κυβέρνησης και οι χιλιάδες "γκρίζες ζώνες" γεμίζουν ανησυχία και ανασφάλεια όλους τους εργαζόμενους. 
Η πρόσφατη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές και την ΕΕ, όχι μόνο  βάζει στο “ψυγείο” όλες τις διεκδικήσεις μας, αλλά πολύ περισσότερο συνεχίζει την πολιτική των μνημονίων. Κάθε “φιλεργατικό” μέτρο της κυβέρνησης, θα πρέπει να εγκριθεί απο την ΕΕ και τους δανειστές και ξέρουμε ότι αυτό δεν πρόκειται να το κάνουν. Τα αφεντικά ντόπια και ευρωπαϊκά, δίνουν σκληρή μάχη για να μην κερδίσουμε όλα όσα παλεύαμε, για να μην αλλάξει τίποτε.
Ταυτόχρονα η Πρωτομαγιά είναι η ημέρα που "η εργατική τάξη επιθεωρεί τις δυνάμεις της", ενώνει όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα απο δουλειά, ειδικότητα, χρώμα και θρησκεία. Θα είναι απο αυτην την άποψη το επόμενο βήμα μετά το μεγάλο αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στις 21 Μάρτη για να κυριαρχήσει το σύνθημα “εργάτες ενωμένοι ποέ νικημένοι”.
Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ενάντια σε κλεισίματα και διαθεσιμότητες, παίρνει την πρωτοβουλία για μια πλατιά σύσκεψη σωματείων, συνδικαλιστών και εργαζόμενων τη Δευτέρα στις 30 Μαρτίου στις 6μμ στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Μάρνης και 3ης Σεπτεμβρίου) για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε για την Πρωτομαγιά.
Για να προετοιμάσουμε τον φετινό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς. Τόσο στους χώρους δουλειάς, όσο και για να γίνει η απεργία, η συγκέντρωση και η διαδήλωση. Σας καλούμε όλους να είστε εκεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου