Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ του ΟΛΠ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!


ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
ΕΞΩ Η COSCO
ΟΛΠ 100% ΔΗΜΟΣΙΟΣ

Η κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ παραμένοντας πιστή στις απαιτήσεις των δανειστών, της Cosco και των ντόπιων στηριγμάτων τους. Απο τις 12 Μαίου «ξεπαγώνει» η διαδικασία των προσφορών και αρχίζει ο νέος κύκλος για την ιδιωτικοποίηση του 51% του λιμανιού. Ο αγώνας για να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση, είναι μια κρίσιμη μάχη για όλο το εργατικό κίνημα στον Πειραιά αλλά και συνολικά. Για να μην αφήσουμε να συνεχίσουν οι μνημονιακές πολιτικές που αντιπαλέψαμε για πέντε χρόνια και ανατρέψαμε με τους αγώνες μας τους εκφραστές αυτών των βάρβαρων πολιτικών.
Η επανεκίνηση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ στην Cosco, η συνέχιση δηλαδή της ιδιωτικοποίησης, προκαλούν οργή και αγανάκτηση σε όλους τους εργαζόμενους. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτε για  να διεκδικήσει τα σχεδόν 30 εκατομμύρια ευρώ από την  Cosco που κέρδισε η πολυεθνική από φοροαπαλλαγές τα προηγούμενα χρόνια.
Αυτή η εξέλιξη είναι πρόκληση για τους εργαζόμενους στο λιμάνι που εδώ και μια δεκαετία δίνουν μάχη απέναντι σε όλες τις κυβερνήσεις, για να μην πουληθεί το λιμάνι. Είναι πρόκληση για τους εργαζόμενους της Cosco που πριν ένα χρόνο έκαναν απεργία για να φτιάξουν σωματείο απέναντι στο κάτεργο που έχει στηθεί από τα ιδιωτικά συμφέροντα στο λιμάνι. Είναι πρόκληση για όλους τους εργαζόμενους, που σταθήκαμε στο πλευρό των λιμενεργατών τα προηγούμενα χρόνια ενάντια στο ξεπούλημα του λιμανιού.
Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Ολα τα Συνδικάτα του Λιμανιού δηλώνουν έτοιμοι για απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας. Η επιτυχία της εργατικής Πρωτομαγιάς στον Πειραιά αλλά και της 24ωρης απεργίας στα λιμάνια στις 7 Μάη, απόδειξε ότι οι εργαζόμενοι του Πειραιά είναι αποφασισμένοι  να υπερασπίσουν το λιμάνι και θα είναι στο πλευρό των λιμενεργατών στους αγώνες που ξεκινάνε.
 Οι δανειστές εκβιάζουν για να «προσφέρουν» χρηματοδότηση και η κυβέρνηση συμβιβάζεται. Τα παλιά μνημόνια συνεχίζουν να εφαρμόζονται καθημερινά και όλες οι υπαναχωρήσεις στο όνομα της «ρευστότητας» οδηγούν σε νέο μνημόνιο. Οι ιδιωτικοποιήσεις που είναι σε εξέλιξη, σε ΟΛΠ, ΟΣΕ, αεροδρόμια θα ολοκληρωθούν και θα γίνουν και άλλες. Οι περικοπές που διέλυσαν σχολεία και νοσοκομεία συνεχίζονται. Οι αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, μεταφέρονται για το μέλλον. Το ασφαλιστικό ξαναμπαίνει στο στόχαστρο των περικοπών. Τα εργασιακά και η απελευθέρωση τωων απολύσεων μπαίνουν ξανά σε συζήτηση
Ντόπια και ευρωπαϊκά αφεντικά, δίνουν μάχη για να μην κερδίσουμε τίποτε από όλα όσα παλεύαμε, για να μην αλλάξει τίποτε. Θα χρειαστεί η σύγκρουση με όλους αυτούς που θέλουν να συνεχίσουμε να πληρώνουμε το χρέος που αυτοί δημιούργησαν, σε βάρος της υλοποίησης των δικών μας αναγκών. Θα χρειαστεί το εργατικό κίνημα παλεύοντας για αυξήσεις, προσλήψεις Παιδεία και Υγεία, να επιβάλει «μονομερείς ενέργειες» όπως τη διαγραφή του χρέους, την κρατικοποίηση των τραπεζών με εργατικό έλεγχο, για να δούμε ακόμη και τη στοιχειώδη βελτίωση της ζωής μας.
Η μάχη για να υπερασπίσουμε το λιμάνι είναι κρίσιμη σε αυτην την κατεύθυνση και όλοι μπορούμε να την ενισχύσουμε. Βάζοντας την αφίσσα συμπαράστασης στο χώρο δουλειάς, μοίραζοντας αυτήν την προκήρυξη για να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι. Οργανώνοντας σε συνεργασία με το σωματείο σου μια εκδήλωση - συζήτηση στο χώρο δουλειάς, έτσι ώστε να έρθουν να μιλήσουν εργαζόμενοι απο το λιμάνι για το αγώνα τους. καθαρίστρια και κάποιος απο τους διαθέσιμους για τον αγώνα που δίνουν. Ζητώντας απο το σωματείο ή το σύλλογό σου να βγάλει ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου