Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

απεργία στα καράβια 20 και 21 Γενάρη με κλιμάκωση

Δελτίο Τύπου

ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΥΝΑΜΙΚΩΝ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ
ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ

ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ
ΤΗΣ ΝΕΟΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 20-21 ΓΕΝΑΡΗ 2016.
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΝΕΑ 48ΩΡΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 25/1 ΕΩΣ 31/1/2016 
ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ  ΚΑΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

Το αντιασφαλιστικό τερατούργημα (σχέδιο νόμου) που έδωσε στην δημοσιότητα η αντιλαϊκή νεομνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποτελεί την χαριστική βολή για το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης της χώρας και μετατρέπει τις συντάξεις (κύριες και επικουρικές και τις εφάπαξ παροχές) σε βοηθήματα φτώχειας και εξαθλίωσης,
Το επιχειρούμενο έγκλημα δεν πρέπει να περάσει! Μόνο ο Πανεργατικός και παλλαϊκός συναγερμός μπορεί να το ματαιώσει και να το αποτρέψει,
Καμιά αυταπάτη για τις κυβερνητικές προθέσεις αφού με τα αντιασφαλιστικά της μέτρα που προωθεί και τα οποία αποτελούν συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, ξεθεμελιώνει πλήρως κάθε έννοια κοινωνικής ασφάλισης και οδηγεί τα συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα στην εποχή της γαλέρας!!!

Η διάλυση του ΝΑΤ, η υπαγωγή του ΚΕΑΝ στο ΕΤΕΑ και η αντίστοιχη ενοποίηση των Ταμείων Προνοίας καθώς και η συγχώνευση του ΕΛΟΕΝ καταργούν για τον Ναυτεργατικό μας κόσμο όλους τους θεσμούς κοινωνικής ασφάλισης που κερδήθηκαν και εδραιώθηκαν με πολύχρονους και σκληρούς αγώνες.
Το σύνολο των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων βρίσκονται σε θανάσιμο κίνδυνο!!
Οι συντάξεις μας με τις νέες ρυθμίσεις θα συρρικνωθούν δραματικά ακόμη περισσότερο, το ίδιο και οι επικουρικές μαζί με τις εφάπαξ παροχές μας.
Κανένα περιθώριο για αναμονή, αναβολή, ανάθεση. Καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της ψευτοαριστεράς που έχει δώσει δείγματα υποταγής στους τοκογλύφους δανειστές, στο εγχώριο και ξένο μεγάλο κεφάλαιο και με το προωθούμενο νομοσχέδιο επιχειρεί να βάλει την ταφόπλακα στο σύστημα και τον θεσμό της κοινωνικής ασφάλισης και να οδηγήσει τους εργαζόμενους στα πιράνχας των μεγάλων ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών.
Οι καταιγιστικές αυτές εξελίξεις που αφορούν το σύνολο των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα αλλά και ευρύτερα λαϊκά και μεσαία στρώματα όπως είναι οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες κ.λπ δημιουργούν τις προϋποθέσεις η μάχη και οι αγώνες ενάντια στο αντιασφαλιστικό τέρας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να είναι πλατιά σε μια κοινωνική και λαϊκή συμμαχία που συνενώνει  ευρύτερα λαϊκά και εργατικά στρώματα και δυνάμεις, να τους κινητοποιήσει και από κοινού να δοθεί ο αγώνας για να μην περάσουν τα εγκληματικά σχέδια της κυβέρνησης για την διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης.
Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ παίρνοντας υπόψη τον πολιτικό χαρακτήρα αυτού του τερατουργήματος και τις καταστροφικές συνέπειες που θα διαμορφώσουν στον χώρο της κοινωνικής ασφάλισης των Ναυτεργατών, στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ που συγκλήθηκε για τον σκοπό αυτόν, πρότεινε ένα αγωνιστικό πλαίσιο δράσης και αγώνα που αρχίζει από σήμερα και επεκτείνεται μέχρι και την κατάθεση του σχεδίου νόμου στην Βουλή.
Βασικά στοιχεία αυτής της αγωνιστικής πρότασης όπως κατατέθηκε στην συνεδρίαση της Διοίκησης της ΠΝΟ στις 12/1/2016 από το Προεδρείο της ΠΕΝΕΝ είναι τα παρακάτω:
·         Βασικός και κεντρικός στόχος να είναι η απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου και ταυτόχρονα η ανάδειξη του προβλήματος ειδικότερα για τον χώρο της Ναυτιλίας ότι η εφοπλιστόδουλη διαχρονικά πολιτική όλων των κυβερνήσεων είναι η αιτία για την κρίση και τα προβλήματα του ΝΑΤ και των άλλων ασφαλιστικών μας Ταμείων και τα όποια μέτρα σε αυτήν κυρίως την κατεύθυνση πρέπει να αναζητηθούν και να ληφθούν με βασική στόχευση την πλήρη απασχόληση ελλήνων (με θεσμοθετημένα δικαιώματα) Ναυτεργατών στην ελληνική και ελληνόκτητη Ναυτιλία η οποία θα συντελέσει στην ανατροπή της τραγικής σχέσης που υπάρχει σήμερα ανάμεσα στις θέσεις εργασίας και συνταξιούχων.
·         Για τον σκοπό αυτόν επιβάλλεται η συνένωση και η κοινή δράση όλων των εργαζομένων στον χώρο της Ναυτιλίας (Ναυτεργάτες – εργαζόμενοι στο ΝΑΤ – στον ΕΛΟΕΝ, στην Εστία Ναυτικών, στον Οίκο Ναύτη – Πλοηγοί – Ρυμουλκά) να πορευτούν στον παραπάνω στόχο με κοινές και ενιαίες αγωνιστικές δράσεις και κινητοποιήσεις.
·         Ταυτόχρονα να εξασφαλισθεί η συμμετοχή Ναυτεργατών σε κάθε κινητοποίηση που θα αποφασίσουν τα θεσμικά όργανα όπως είναι η ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, Ε.Κ.Πειραιά κ.λπ.
·         Άμεσα χρειάζεται η οργάνωση κοινής σύσκεψης της ΠΝΟ με τους παραπάνω φορείς και με ουσιαστική παρουσία και συμμετοχή όλων των οργανώσεων των συνταξιούχων Ναυτικών για τον σχεδιασμό, την οργάνωση και την διεξαγωγή του αγώνα.
·         Κήρυξη 48ωρης Πανελλαδικής απεργίας για 18-19/1/2016 σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και ταυτόχρονα τις ημέρες της απεργιακής κινητοποίησης συγκεντρώσεις στα πλοία και το λιμάνι και πορεία στο Υπουργείο Ναυτιλίας και στο Υπουργείο Εργασίας.
·         Καθημερινές ενημερωτικές συσκέψεις σε καράβια, εντός και εκτός Πειραιά, σε χώρους που βρίσκονται Ναυτεργάτες εν ενεργεία και συνταξιούχοι.
·         Οργάνωση συνέντευξης τύπου προς τα ΜΜΕ
·         Επίσκεψη στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και στους αρμόδιου Υπουργούς της κυβέρνησης.
·         Κλιμάκωση των αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων με κήρυξη 4ήμερης απεργίας μέσα στην εβδομάδα (25/1 έως 31/1/2016)
·         Συνέχιση των συγκεντρώσεων, διαδηλώσεων και καταλήψεων στα πλαίσια της δράσης και της κινητοποίησης του Ναυτεργατικού μας κόσμου και ευρύτερα των εργαζομένων στην Ναυτιλία.
·         Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις με την κατάθεση του νομοσχεδίου στην Βουλή που θα έχουν το στοιχείο της περαιτέρω κλιμάκωσης.
Συνοπτικά αυτή ήταν η πρόταση που διατύπωσε ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ στην ολομέλεια της Διοίκησης της ΠΝΟ στις 12/2/2016.
Η Δεύτερη πρόταση που κατατέθηκε στην Διοίκηση της ΠΝΟ ήταν εκ μέρους των δυνάμεων του ΠΑΜΕ από τον Πρόεδρο της ΠΕΜΕΝ Σάββα Τσιμπόγλου η οποία προέβλεπε 48ωρη προειδοποιητική απεργία για τις 20-21/1/2016 με προοπτική κλιμάκωσης.
Μετά από διαλογική συζήτηση οι δύο προτάσεις τέθηκαν σε μυστική ψηφοφορία και το αποτέλεσμα αυτής ήταν ισοψηφία 7 υπέρ της πρώτης πρότασης και 7 υπέρ της δεύτερης πρότασης.
Η μυστική ψηφοφορία επαναλήφτηκε για δεύτερη φορά και το αποτέλεσμα που εξήχθηκε παρέμεινε το ίδιο με την πρώτη φορά.
Μετά από αυτό το γεγονός κατατέθηκε συνθετική πρόταση η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα και αποτελεί απόφαση της Διοίκησης της ΠΝΟ.
Αυτή είναι η παρακάτω:
·         48ωρη απεργία 20-21/1/2016 (έναρξη 20/1/2016 και ώρα 6.00 π.μ – λήξη 22/1/2016 ώρα 6.00 π.μ)
·         Νέα 48ωρη απεργία την εβδομάδα 25/1 έως 31/1/2016
·         Περαιτέρω κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων με την κατάθεση του νομοσχεδίου στην Βουλή.
Οι υπόλοιπες προτάσεις που κατέθεσε ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ έγιναν ομόφωνα αποδεκτές από την Διοίκηση της ΠΝΟ.
Η ΠΕΝΕΝ καλεί τα μέλη, τον κλάδο, τους Ναυτεργάτες και ευρύτερα τους εργαζόμενους στην Ναυτιλία να στηρίξουν με όλες τις δυνάμεις τους τις αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις, να έχουν μαζική συμμετοχή και παρουσία στις συγκεντρώσεις και στις κινητοποιήσεις και να συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία και την αποτελεσματικότητα αυτών των κρίσιμων αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Πειραιάς 12/1/2016

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου