Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

συνέλευση και ανακοίνωση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ για το ασφαλιστικό

Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ για να τους ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΡΙΤΗ 5 ΓΕΝΑΡΗ
στις 6μμ στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Μάρνης και 3ης Σεπτεμβρίου)
Η νέα χρονιά μπήκε και θα χρειαστεί να την υποδεχτούμε με απεργίες και αγώνες για να σταματήσουμε τις νέες επιθέσεις που φέρνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Θα πρέπει να σημάνει απεργιακό συναγερμό σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο για να αποτρέψουμε την προσπάθεια διάλυσης τους ασφαλιστικού συστήματος.
Η κυβέρνηση προχωράει στην κατάθεση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό μέσα στον Γενάρη με σκοπό να έχει ψηφιστεί μέχρι τις αρχές του Φλεβάρη. Πίσω από τις ψευτιές του Κατρούγκαλου και τις διακηρύξεις ότι δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις, πρόκειται ουσιαστικά για μια μετωπική επίθεση απέναντι στην εργατική τάξη στο σύνολό της.
Για τους «παλιούς» εργαζόμενους, δηλαδή για όλους όσους υποβάλλουν αίτηση από 1/7/2015 και μετά, στο νέο νομοσχέδιο προβλέπονται μειώσεις στις κύριες συντάξεις, οι οποίες θα επαναυπολογιστούν με χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης. Σε αυτές τις μειώσεις χρειάζεται να προσθέσουμε τις επιπλέον μειώσεις από την αύξηση των εισφορών ασθενείας, και προφανώς τις τεράστιες μειώσεις για όσους βγουν «πρόωρα σε σύνταξη». Δραματικές μειώσεις από 8 έως 30% προβλέπονται στις επικουρικές συντάξεις για όλους τους ασφαλισμένους, μειώσεις στο εφάπαξ, και το βαρέλι των περικοπών, δεν έχει πάτο. Και βέβαια το όρια ηλικίας πηγαίνουν στα 67 για όλους ή στα 62 με 40 χρόνια ασφάλισης.
Για τους «νέους» εργαζόμενους, το μέλλον προδιαγράφεται πρακτικά χωρίς σύνταξη ή στην καλύτερη περίπτωση σύνταξη-επίδομα 380 ευρώ μετά από 40 χρόνια δουλειάς.
Η κυβέρνηση πίσω από τα κούφια λόγια για «κόκκινες γραμμές» στην πραγματικότητα υλοποιεί όλους τους αντεργατικούς νόμους των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων και κλιμακώνει προσθέτοντας σε αυτούς τις δικές της επιθέσεις, ολοκληρώνοντας το σχέδιο διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε.

Η κρίση της κυβέρνησης είναι φανερή και ο Τσίπρας ψάχνει απεγνωσμένα για συναίνεση στα μέτρα που θέλει να πάρει. Στη ΝΔ η κρίση έχει χτυπήσει κόκκινο. Αυτή η διπλή κρίση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, η κρίση των από τα πάνω, σημαίνει ότι έχουμε τη δύναμη συνεχίζοντας και κλιμακώνοντας τους αγώνες μας να νικήσουμε. Οι εργαζόμενοι τους τελευταίους μήνες απέδειξαν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν τις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Φάνηκε στις πανεργατικές απεργίες στις 12 Νοέμβρη και 3 Δεκέμβρη, φάνηκε στο κίνημα των πεντάμηνων των δήμων, φάνηκε στις κινητοποιήσεις των νοσοκομείων, στην απεργία των ναυτεργατών και των λιμενεργατών, στις δεκάδες μικρές και μεγάλες απεργίες στους χώρους δουλειάς.
Αυτή είναι η δύναμη που μπορεί να σταματήσει την νέα επίθεση. Με ένα απεργιακό κύμα που δεν θα περιοριστεί μονάχα σε μια μεγάλη απεργία τις ημέρες που θα ψηφίζεται στη βουλή το νομοσχέδιο - έκτρωμα για το ασφαλιστικό, αλλά θα ξεκινήσει από τώρα. Κάθε κλάδος, κάθε σωματείο, ξεκινάει από τώρα το απεργιακό του πρόγραμμα, με απεργίες καταλήψεις κινητοποιήσεις, για να δημιουργήσουμε ένα απεργιακό ποτάμι που δεν θα επιτρέψεις καν στην κυβέρνηση του Τσίπρα να καταθέσει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, πόσο μάλλον να το ψηφίσει.
Γι’ αυτό ξεσηκώνουμε από τώρα όλους τους χώρους δουλειάς. Με συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους. Παίρνουμε αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας και απαιτούμε από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες να κλιμακώσουν από τώρα τις απεργίες και όχι να περιμένουν τις ημέρες ψήφισης του νομοσχεδίου. Συντονιζόμαστε για να επιβάλλουμε την υλοποίηση αυτής της προοπτικής.
Γίνεται κάθε μέρα όλο και πιο καθαρό ότι για να κρατήσουμε τις συντάξεις και την ασφάλιση μας, είναι απαραίτητη η μονομερής διαγραφή του χρέους, η παύση πληρωμών στους τραπεζίτες, η σύγκρουση και η έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ.

Αυτή τη μάχη δίνει με όλες του τις δυνάμεις ο Συντονισμός ενάντια στα Μνημόνια και σε καλεί να τη δώσουμε μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου