Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Καταγγελία για την επίθεση των ΜΑΤ στους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ

Καταγγελία για την επίθεση των ΜΑΤ στους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ενάντια στα Μνημόνια καταγγέλλει τη  βίαιη επίθεση των ΜΑΤ, με χημικά, γκλόμπς και χειροβμβοβίδες κρότου λάμψης, χτυπώντας συνταξιούχους, εργαζόμενους και νεολαίους που διαδήλωνας με το ΠΑΜΕ, στους δρόμους της Αθήνας την Παρασκευή 8 Γενάρη.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθεια της να περάσει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, που διαλύει την κοινωνική ασφάλιση φτάνει να χρησιμοποιεί τα ίδια εργαλεία (τα ΜΑΤ και την Αστυνομία ενάντια στους  διαδηλωτές) που χρησιμοποίησαν όλες οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις. 
  
Όμως η ιστορία θα έπρεπε να διδάξει τους υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ότι, παρόλο που η διάλυση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης είναι σταθερή επιδίωξη όλων των κυβερνήσεων εδώ και τρεις δεκαετίες, δεν τα έχουν καταφέρει. Από τον Μητσοτάκη στις αρχές του ’90, στον Σημίτη στη συνέχεια, στον Καραμανλή, μέχρι τα τελευταία χρόνια των μνημονίων, καμία κυβέρνηση δεν κατάφερε να επιβάλλει αυτά που θέλανε οι καπιταλιστές. Τους σταμάτησε κάθε φορά ένα δυνατό εργατικό κίνημα που τίναξε στον αέρα όλες τις επιθέσεις τους.

Οι εργαζόμενοι στις πανεργατικές απεργίες στις 12 Νοέμβρη και 3 Δεκέμβρη, έδειξαν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχθούν τις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η δύναμη που μπορεί να σταματήσει την νέα επίθεση. Με ένα απεργιακό κύμα που δεν θα περιοριστεί μονάχα σε μια απεργία τις ημέρες που θα ψηφίζεται στη βουλή το νομοσχέδιο - έκτρωμα για το ασφαλιστικό, αλλά θα ξεκινήσει από τώρα, για να δημιουργήσουμε ένα απεργιακό ποτάμι που δεν θα επιτρέψεις καν στην κυβέρνηση του Τσίπρα να καταθέσει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, πόσο μάλλον να το ψηφίσει.

Με συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους. Παίρνουμε αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας, συγκροτούμε σε κάθε χώρο δουλειάς επιτροπές αγώνα και συντονιζόμαστε για να επιβάλλουμε την υλοποίηση αυτής της προοπτικής.

Το εργατικό ποτάμι που ξεκίνησε να βγαίνει στους δρόμους, ενάντια στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης δεν μπορούν να το σταματήσουν. Ας σκεφτεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκονται όλοι αυτοί που έκαναν αυτήν την προσπάθεια τρείς δεκαετίες τώρα.


ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ενάντια στα Μνημόνια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου