Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

ΑΠΕΡΓΙΑ 7 ΑΠΡΙΛΗ

Στις 7 Απρίλη απεργούμε και διαδηλώνουμε στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για όλο το δημόσιο, για να μην περάσει το τερατούργημα της κυβέρνησης που διαλύει την κοινωνική ασφάλιση. Ξεσηκώνουμε όλους τους χώρους δουλειάς, οργανώνουμε την απεργία, την περιφρούρηση, τη συμμετοχή στα απεργιακά συλλαλητήρια. Ξαναπιάνουμε το νήμα μετά την μεγάλη απεργία στις 4 Φλεβάρη που χιλιάδες εργαζόμενοι απαίτησαν να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο.
Δίνουμε τη μάχη σε όλα τα σωματεία του ιδιωτικού τομέα για να μετατραπεί η απεργία σε πανεργατική. Με αποφάσεις συνελεύσεων και ΔΣ συμμετέχουμε στην απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 7 Απρίλη σπάζοντας στην πράξη την αδράνεια της ΓΣΕΕ.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βρίσκεται στα στενά, αφού η επιτυχία της απεργίας στις 4 Φλεβάρη την ταρακούνησε και την έχει οδηγήσει να καθυστερήσει την κατάθεση του ασφαλιστικού κάτω από τον φόβο της εργατικής έκρηξης. Η προσπάθεια της όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν να παγώσει τις αντιδράσεις στους εργαζόμενους, να κλείσει το μέτωπο με τους αγρότες, να πάρει ανάσες. Πολύτιμη στήριξη σε αυτήν την προσπάθεια βρήκε από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, που μετά την πετυχημένη απεργία του Φλεβάρη έκαναν δύο μήνες να προκηρύξουν νέα απεργία.
Την ίδια στιγμή προχωράει να κλείσει με «τους θεσμούς» τα προαπαιτούμενα της αξιολόγησης, δηλαδή το ασφαλιστικό-σφαγείο, το φορολογικό–λεηλασία και νέα μέτρα περικοπών με στόχο δημοσιονομικό πλεόνασμα 3,5% το 2018.
Η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης είναι σταθερή επιδίωξη όλων των κυβερνήσεων εδώ και τρεις δεκαετίες. Καμία όμως κυβέρνηση δεν τα κατάφερε να επιβάλλει αυτά που θέλανε οι καπιταλιστές, παρόλα τα χτυπήματα που επέφεραν στην κοινωνική ασφάλιση, γιατί τους σταμάτησε ένα δυνατό εργατικό κίνημα. Στις 7 Απρίλη ξαναβγαίνουμε απεργιακά στο δρόμο για να απαιτήσουμε να μην κατατεθεί καν το νομοσχέδιο διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης. Και συνεχίζουμε με νέα 48ωρη απεργία άμεσα, για τα πάρουν όλα πίσω.
Να βάλουμε στην δική μας ατζέντα των διεκδικήσεων να σπάσουν συνολικά οι μνημονιακές πολιτικές. Απαιτούμε μαζικές προσλήψεις τώρα σε Δήμους, Σχολεία, Νοσοκομεία, για να στηρίξουμε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, που φτάνουν διωγμένοι από τον πόλεμο και την βαρβαρότητα. Να διαδηλώσουμε ότι οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι. Να απαιτήσουμε σύνορα ανοιχτά για όλους τους εργάτες και όχι απελάσεις και στρατόπεδα συγκέντρωσης. 
Χρειάζεται να σημάνει συναγερμός σε κάθε χώρο δουλειάς. Να προχωρήσουμε σε συνελεύσεις σε κάθε σωματείο και χώρο. Να συζητήσουμε με τους συναδέλφους για τη σημασία της απεργίας και να την οργανώσουμε. Να συγκροτήσουμε απεργιακές επιτροπές παντού για την επιτυχία της απεργίας, να οργανώσουμε την απεργιακή περιφρούρηση στις 7 Απρίλη και τη μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση με το πανό του σωματείου ή του χώρου.
Απέναντι στα ψέματα της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος οι εργαζόμενοι προβάλουμε το δικό μας δρόμο. Και αυτό σημαίνει ότι στην προμετωπίδα των εργατικών διεκδικήσεων να βάλουμε τη διαγραφή του χρέους. Να πάψουμε να αποπληρώνουμε δις.  ευρώ κάθε χρόνο για να γεμίζουν τα σεντούκια των τραπεζιτών ντόπιων και Ευρωπαίων. Να συγκρουστούμε με το Ευρώ και την Ε.Ε. Να πάρουμε από τους εργοδότες τα εκατομμύρια που χρωστάνε και δεν έχουν αποδώσει στα ασφαλιστικά ταμεία. Να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων.
Αυτή τη μάχη δίνει ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ενάντια στα μνημόνια και σε καλεί να την δώσουμε μαζί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου