Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

ΟΛΟΙ στην 3ήμερη ΑΠΕΡΓΙΑ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ 
ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΦΑΓΕΙΟ

Σε τριήμερη απεργία προχωράμε όλοι οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, για να αποτρέψουμε την ψήφιση του νομοσχέδιου που σφαγιάζει την κοινωνική ασφάλιση.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προχωράει στον αιφνιδιασμό, να καταθέσει με την μορφή του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, μέσα στο Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μάη, θυμίζοντας τις χειρότερες στιγμές των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που προσπαθούσαν με τέτοια κοινοβουλευτικά τερτίπια να εμποδίσουν να εκφραστεί η θέληση των εργαζόμενων.
Αυτή η διαδικασία επιβεβαιώνει από μόνη της το πόσο αντιδραστικά είναι τα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και αν προσπαθούν οι υπουργοί του Τσίπρα αν επιχειρηματολογήσουν για το «κοινωνικό πρόσημο»  που έχουν τα νομοσχέδιά τους.
Η αλήθεια είναι ότι τα ασφαλιστικό που φέρνουν στη βουλή, αυτό που «κέρδισαν» με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, είναι ακόμη χειρότερο από το αρχικό σχέδιο που είχαν παρουσιάσει πριν τρείς μήνες. Μαχαίρι στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, αύξηση από 15 σε 20 χρόνια για να πάρεις ακόμη και τα ψίχουλα των 384 ευρώ, περικοπές στο εφάπαξ. Κυριολεκτικά πλήρης κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης.
Και ακόμη χειρότερα, μαζί με το ασφαλιστικό η κυβέρνηση φέρνει το φορολογικό στη βουλή που σημαίνει νέες μειώσεις μισθών για τους εργαζόμενους μέσα από τις αυξήσεις στη φορολογία. Και την ίδια παζαρεύουν  με τους δανειστές για ένα νέο μνημόνια. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετά από όλα τα ψέματα που αράδιαζε όλο το προηγούμενο διάστημα για το «κοινωνικό πρόσημο» που έχει η πολιτική της, φέρνει για ψήφιση στη βουλή ένα ολόκληρο πακέτο σκληρών επιθέσεων ενάντια σε όλους τους εργαζόμενους.
Φαίνεται επίσης πόσο λάθος ήταν και η στάση που κράτησαν  οι συνδικαλιστικές ηγεσίες μετά την μεγάλη πανεργατική απεργία στις 4 Φλεβάρη. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες επέλεξαν την αναμονή και την επίκληση ότι θα απαντήσουν με 48ωρη απεργία όταν κατατεθεί στη βουλή το ασφαλιστικό για αν εισπράξουν τον αιφνιδιασμό της κυβέρνησης.
Αντίθετα από αυτό η διάθεση των εργαζόμενων ήταν και παραμένει να παλέψουν για να μην τολμήσει καν η κυβέρνηση να καταθέσει το ασφαλιστικό. Φάνηκε στις κινητοποιήσεις των ναυτεργατών που «έδεσαν» τα καράβια για πολλές ημέρες, στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών για μαζικούς διορισμούς, στις καταλήψεις των εργαζόμενων στους Δήμους μόλις την προηγούμενη Πέμπτη, ενάντια  στο ασφαλιστικό – σφαγείο.
Μπροστά μας έχουμε την οργάνωση των κινητοποιήσεων για να μην περάσει το ασφαλιστικό. Η μάχη για να οργανώσουμε τους χώρους μας, να οργανώσουμε την περιφρούρηση από το πρωί σε κάθε χώρο δουλειάς, να οργανώσουμε τη συμμετοχή στα απεργιακά συλλαλητήρια.
Με αυτόν τον τρόπο χτίζουμε και την βάση ότι ακόμη και αν βρει η κυβέρνηση τους «πρόθυμους» για να ψηφίσουν τις επιλογές των δανειστών και το ξεθεμελίωμα της κοινωνικής ασφάλισης, οι αγώνες μας θα επιβάλουν ότι θα μείνει στα χαρτιά ότι και αν ψηφίσουν.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους την Παρασκευή 6 Μαΐου στο απεργιακό συλλαλητήριο στις 11πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος. Θα χρειαστεί αν βρεθούμε και το Σάββατο σε απεργιακά συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα, και την Κυριακή 8 Μάη, στα Πρωτομαγιάτικα συλλαλητήρια καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα Χαυτεία (Αιόλου και Σταδίου), στις 11πμ, για να πλημμυρίσουμε την Αθήνα και αντίστοιχα όλες τις πόλεις, 

Απέναντι στα ψέματα της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος οι εργαζόμενοι προβάλουμε το δικό μας δρόμο. Και αυτό σημαίνει ότι στην προμετωπίδα των εργατικών διεκδικήσεων να βάλουμε τη διαγραφή του χρέους. Να πάψουμε να αποπληρώνουμε δις. ευρώ κάθε χρόνο για να γεμίζουν τα σεντούκια των τραπεζιτών ντόπιων και Ευρωπαίων. Να συγκρουστούμε με το Ευρώ και την Ε.Ε. Να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων.

  • Παρασκευή 6 Μαΐου απεργιακό συλλαλητήριο 11πμ, πλατεία Κλαυθμώνος
  • Κυριακή 8 Μάη, Χαυτεία (Αιόλου και Σταδίου), στις 11πμ,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου