Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ για να ανατρέψουμε παλιά και νάε μνημόνια

Ο Συντονισμός ενάντια στα  μνημόνια, χαιρετίζει τους  χιλιάδες εργαζόμενους  που στο απεργιακό τριήμερο, 6-7 και 8 Μάη, έδωσαν την μάχη για να μην περάσει το ασφαλιστικό –σφαγείο, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Τους εργαζόμενους που βρέθηκαν στις περιφρουρήσεις και στους δρόμους  από την Παρασκευή 6 Μάη, μέχρι την Κυριακή 8 Μάη.
Οι αγωνιστές και τα σωματεία που συσπειρώνονται στον Συντονισμό, έδωσαν  τον καλύτερο τους εαυτό για την οργάνωση του Συλλαλητηρίου  στις  6 Μάη στην πλατεία Κλαυθμώνος και στα απεργιακά συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα. Την Κυριακή στην Αθήνα, οργάνωσαν την περιφρούρηση στα ΝΟΤΟΣ στα Χαυτεία, στη συνέχεια συγκρότησαν απεργιακή συγκέντρωση από τα Χαυτεία και διαδήλωσαν μαζικά μέχρι το Σύνταγμα. Αντίστοιχα οι δυνάμεις του συντονισμού, διαδήλωσαν  σε όλες τις πόλεις στα πρωτομαγιάτικα συλλαλητήρια, για να συνεχίσουν στην Αθήνα και το απόγευμα στο Σύνταγμα.
Στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις που οργάνωσε ο Συντονισμός, ιδιαίτερη αξία είχε η μαζική παρουσία προσφύγων και
μεταναστών που διαδήλωσαν, μαζί με τα εργατικά συνδικάτα τόσο στα Χαυτεία, με τη συμμετοχή προσφύγων από το Ελληνικό και τον Πειραιά, όσο και στην Ξάνθη από τον  καταυλισμό του Χαλκερού. Οι πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις πήραν έτσι, διεθνιστικό χαρακτήρα, στέλνοντας το μήνυμα ότι πρόσφυγες και ντόπιοι παλεύουμε μαζί ενάντια στα μνημόνια, παλιά και νέα, τροικανά και ρατσιστικά.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στον αιφνιδιασμό, για το ασφαλιστικό, μέσα στο
Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μάη, θυμίζοντας τις χειρότερες στιγμές των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ
που προσπαθούσαν με τέτοια κοινοβουλευτικά τερτίπια να εμποδίσουν να εκφραστεί η θέληση των εργαζόμενων. Επειδή δεν τα κατάφεραν, προχώρησαν στη μαζική χρήση δακρυγόνων για να αδειάσουν την πλατεία Συντάγματος από τις δεκάδες χιλιάδες των διαδηλωτών που πλημμύρισαν όλους τους δρόμους, για να μπορέσουν μέσα στο κτίριο της βουλής να εξασφαλίσουν τους 153 «πρόθυμους» να ψηφίσουν το ασφαλιστικό τερατούργημα.
Όμως ξέρει η κυβέρνηση ότι ακόμη και έτσι, η σύγκρουση με τα μνημόνια και την πολιτική της δεν έχει σταματήσει αλλά συνεχίζεται. Οι ναυτεργάτες συνεχίζουν και την Δευτέρα 9 Μαΐου απεργιακά. Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ έχουν να  ξαναπιάσουν το νήμα της συνέχισης των απεργιών, για να εξασφαλίσουν ότι δεν θα εφαρμοστεί το ασφαλιστικό τερατούργημα. Οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν την μάχη ενάντια τις απολύσεις αναπληρωτών, διεκδικώντας μαζικές προσλήψεις στα σχολεία. Συνεχίζουμε το κίνημα αλληλεγγύης που υπερασπίζεται τους πρόσφυγες και απαιτεί ανοιχτά σύνορα και ανοικτές πόλεις.
Συνεχίζουμε τον αγώνα  ενάντια στα μνημόνια τους, νέα και παλιά, τροικανά και ρατσιστικά. Παλεύουμε  ενάντια στην ΕΕ της λιτότητας και των φραχτών, του πολέμου και της ανεργίας. Αυτή τη μάχη δίνει ο Συντονισμός ενάντια στα Μνημόνια και καλεί κάθε εργαζόμενο, κάθε σωματείο να την δώσουμε μαζί. Οργανώνουμε πλατιά σύσκεψη του Συντονισμού την Τρίτη, 17 Μαΐου, στις 7μμ στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου Αγ. Σάββας (ΜΕΤΡΟ Αμπελόκηποι) για να συζητήσουμε την συνέχεια των αγώνων μας.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου