Τρίτη 24 Μαΐου 2016

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ-ΛΙΜΑΝΙΑ: ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ-ΛΙΜΑΝΙΑ: 
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ
ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Με απεργιακές κινητοποιήσεις Διαρκείας χρειάζεται να απαντήσουμε ενωμένα όλοι οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες και στα Λιμάνια  για να μην αφήσουμε να προχωρήσουν  οι ιδιωτικοποιήσεις. Οι εργαζόμενοι στις Μεταφορές (ΕΘΕΛ, ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ, ΗΛΠΑΠ) προχωράνε ταυτόχρονα σε συνελεύσεις την Πέμπτη 26 Μάη για να αποφασίσουν απεργιακές κινητοποιήσεις, και την ίδια ημέρα, οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης ξεκινάνε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Μπορούμε συντονισμένα να χτίσουμε ένα μεγάλο απεργιακό μέτωπο για να σταματήσουμε τις ιδιωτικοποιήσεις, για να τσακίσουμε τα μνημόνια που συνεχίζει να εφαρμόζει η κυβέρνηση.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε αιφνιδιαστικά στην ένταξη όλων κυριολεκτικά των ΔΕΚΟ, ανάμεσά τους και όλες τις εταιρίες μεταφορών, στο νέο Υπέρ-ταμείο, με σκοπό την σταδιακή τους ιδιωτικοποίηση. Όσο και αν λένε οι υπουργοί του Τσίπρα ότι δεν πρόκειται για ιδιωτικοποίηση αλλά για αξιοποίηση,  η πραγματικότητα είναι ότι ετοιμάζουν το ξεπούλημα των συγκοινωνιών και όλων των δημόσιων επιχειρήσεων, έτσι ώστε να αποπληρώνουν τους τραπεζίτες, την τρόικα το ΔΝΤ και την ΕΕ. Ο Τσίπρας προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο και ισχυρίζεται ότι τώρα έρχεται η ανάπτυξη, χρησιμοποιώντας τα ίδια επιχειρήματα με τους Σαμαροβενιζέλους, για να περάσει τα μέτρα. Η αλήθεια είναι ότι ούτε ανάπτυξη έρχεται, αντίθετα σε κάθε υποχώρηση στις απαιτήσεις των δανειστών τόσο περισσότερο ανοίγει η όρεξή τους.  

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είναι αδύναμη και φοβάται την μετωπική σύγκρουση με τα Συνδικάτα. Αυτό δείχνει η στάση της για τον τρόπο που ψήφισε το ασφαλιστικό και το πολυνομοσχέδιο τις προηγούμενες ημέρες. Με την μορφή του κατεπειγόντως, μέσα στις γιορτές, και σαββατοκύριακο. Παρόλα αυτά η κρίση της κυβέρνησης συνεχίζεται. Χάνει βουλευτές, φεύγουν στελέχη, συνεχώς αποψιλώνεται. Μια συντονισμένη απεργιακή δράση διαρκείας μπορεί να τους αναγκάσει να κάνουν πίσω στα σχέδια της ιδιωτικοποίησης.
Δεν είμαστε στο 2013, που ο μόνος τρόπος που βρήκε η κυβέρνηση για να σταματήσει την απεργία διαρκείας στο ΜΕΤΡΟ που ξεσήκωσε όλους τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες, ήταν η επιστράτευση. Σήμερα όχι μόνο έχει καταργηθεί η επιστράτευση αλλά πολύ περισσότερο παρά τα απανωτά νομοσχέδια που ψήφισε η κυβέρνηση στη Βουλή, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να παλεύουν, Στις 8 Ιούνη οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία προχωράνε σε πανελλαδική απεργία και πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα απαιτώντας προσλήψεις στα νοσοκομεία. Οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους απαιτώντας να μην απολυθούν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και να γίνουν προσλήψεις στα σχολεία. Μπορούμε να κερδίσουμε όλη την κοινωνία στο πλευρό μας στην πάλη για την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών και υποδομών.

Στις Συνελεύσεις αποφασίζουμε:
ü  Απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες
ü  Συγκροτούμε απεργιακές επιτροπές και επιτροπές αγώνα για να ενεργοποιήσουμε όλους τους συναδέλφους και να απλώσουμε το μήνυμα της απεργίας σε όλη την κοινωνία.
ü  Κοινή συμπόρευση εργαζόμενων που αγωνίζονται, στις μεταφορές και στα Λιμάνια. Συντονισμός με τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και την εκπαίδευση. 

Απέναντι στα ψέματα της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος οι εργαζόμενοι προβάλουμε το δικό μας δρόμο. Και αυτό σημαίνει ότι στην προμετωπίδα των εργατικών διεκδικήσεων να βάλουμε τη διαγραφή του χρέους. Να πάψουμε να αποπληρώνουμε δις. ευρώ κάθε χρόνο για να γεμίζουν τα σεντούκια των τραπεζιτών ντόπιων και Ευρωπαίων, στερώντας πολύτιμους πόρους που θα μπορούσαν να διοχετευτούν στην κοινωνική ασφάλιση. Να συγκρουστούμε με το Ευρώ και την Ε.Ε. Να πάρουμε από τους εργοδότες τα εκατομμύρια που χρωστάνε και δεν έχουν αποδώσει στα ασφαλιστικά ταμεία. Να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και όλες οι μεγάλες  επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων. 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου