Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΟΚΤΩΒΡΗ, 6.30μμ ΕΚΑ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του  «ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ενάντια στα μνημόνια»
για την οργάνωση καμπάνιας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΟΚΤΩΒΡΗ στις 6.30μμ 
στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας

Οι εργαζόμενοι στην ΕΥΔΑΠ, άνοιξαν την σύγκρουση ενάντια στο νέο γύρο ιδιωτικοποιήσεων που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η ώρα να βρεθούμε όλοι μαζί σε ένα πλατύ μέτωπο για να σταματήσουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης να ξεπουλήσει το νερό αλλά και κάθε δημόσια υπηρεσία που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι.
Η κυβέρνηση Τσίπρα, το καλοκαίρι ξεπούλησε τον ΟΛΠ στα αρπακτικά χέρια της Cosco, πούλησε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους ιταλικούς σιδηροδρόμους, έδωσε τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια στην Fraport, και πριν λίγες μέρες χάρισε στον Λάτση το Ελληνικό. Τώρα κλιμακώνει τις επιθέσεις της και προχωράει την Τρίτη στην ένταξη όλων των ΔΕΚΟ που έχουν απομείνει στο δημόσιο (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΔΕΗ, Κρατικά Ακίνητα, κλπ) στο νέο υπερταμείο με σκοπό την ιδιωτικοποίηση τους, συνεχίζοντας αυτό που ξεκίνησε το καλοκαίρι με την ένταξη στο υπερταμείο των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας (ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ, ΗΣΑΠ, ΕΘΕΛ), και των ΕΛΤΑ.

ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Απέναντι σε αυτήν την κλιμάκωση αυτό που χρειάζεται είναι η κλιμάκωση της δικής μας αντίστασης. Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ έχουν μεγάλη εμπειρία και έχουν αποδείξει ότι μπορούν να κάνουν σκληρούς αγώνες. Το καλοκαίρι οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες και οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ κινητοποιήθηκαν ενάντια στο ξεπούλημα. Οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ έκαναν 25 μέρες απεργία. Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ μπλόκαραν δύο φορές την συνέλευση των μετόχων.   

Τώρα χρειάζεται όλοι μαζί συντονισμένα να ανοίξουμε το μέτωπο ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις. Με καμπάνια σε όλους τους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές, τους χώρους της νεολαίας, για να χτίσουμε ένα πλατύ μέτωπο που θα απαιτήσει, «Παιδεία, Υγεία, ρεύμα και νερό, δεν είναι εμπορεύματα ανήκουν στο λαό». Που θα ξεσηκώσει όλους τους εργαζόμενους για να στηρίξουν τους αγώνες, που θα αναγκάσει τις συνδικαλιστικές ηγεσίες να κινητοποιηθούν.   
Για να αποτρέψουμε τις ιδιωτικοποιήσεις αλλά ακόμη περισσότερο, να επιβάλλουμε ότι θα επανακρατικοποιηθούν όσες επιχειρήσεις πρόλαβε να πουλήσει ο Τσίπρας, και να φύγουν από τα χέρια των ιδιωτών το λιμάνι του Πειραιά, τα αεροδρόμια, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ το Ελληνικό, αλλά και ο ΟΑΣΘ,  ο Μαρινόπουλος και κάθε επιχείρηση που τα αφεντικά δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τους εργαζόμενους.  

Γι’ αυτό ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ενάντια στα Μνημόνια οργανώνει συνέλευση την Δευτέρα 3 Οκτώβρη, στις 6.30μμ στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Μάρνης και 3ης Σεπτεμβρίου) και καλεί κάθε εργαζόμενο, για να ξεδιπλώσουμε μια καμπάνια υπεράσπισης των δημόσιων αγαθών από τα αρπακτικά χέρια των αγορών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου