Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
να ξηλώσουμε όλα τα μνημόνια
Σ

τις 24 Νοέμβρη απεργεί όλο το Δημόσιο στην απεργία που έχει καλέσει η ΑΔΕΔΥ και στις 8 Δεκεμβρίου η ΓΣΕΕ καλεί σε πανελλαδική απεργία. Εκείνη την μέρα βάζουμε πανελλαδικά απεργιακό λουκέτο σε κάθε χώρο δουλειάς, για να σταματήσουμε όλες τις μνημονιακές επιθέσεις, τις νέες απαιτήσεις της Τρόικας, και τη δεξιά κατρακύλα του Τσίπρα.
Η κυβέρνηση πιέζεται να έχει κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση και τη διαπραγμάτευση για το μεσοπρόθεσμο μέχρι το Γιούρογκρουπ της 5ης Δεκέμβρη, όσο ακραίες και παράλογες και να είναι οι απαιτήσεις των δανειστών. Ο δρόμος που διάλεξε με την αποδοχή του μνημονίου είναι ένας κατήφορος χωρίς τέλος. Μετά τις περικοπές στις συντάξεις με το Ασφαλιστικό του Κατρούγκαλου και τώρα απαιτούν νέες περικοπές. Νέα επιδρομή στα κοινωνικά επιδόματα, στους μισθούς και στις συντάξεις. Πήραν όλη την περιουσία του δημοσίου στο λεγόμενο «υπερταμείο», επιταχύνουνε τις ιδιωτικοποιήσεις και προχωράνε σε χτύπημα στις εργασιακές σχέσεις και στον συνδικαλισμό. Οι τυμπανοκρουσίες της κυβέρνηση, για πρωτογενή πλεονάσματα, για επιστροφή στους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης δεν πείθουνε κανένα και δεν μπορούνε να μεταβάλουν την άθλια πραγματικότητα για τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υλοποιεί τις επιλογές των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των βιομήχανων, των καναλαρχών που τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση και με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για τα κανάλια και την άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης, έδειξαν ότι αυτοί κυβερνάνε πραγματικά αυτόν τον τόπο.
Η απεργία στις 8 Δεκέμβρη να μετατραπεί πραγματικά σε πανεργατική. Να ενώσει όλα τα μέτωπα και τους εργαζόμενους από χώρους ιδιωτικού και δημόσιου, που βρίσκονται ήδη σε σύγκρουση με τις μνημονιακές πολιτικές. Τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία που παλεύουν για να επιβάλλουν εδώ και τώρα μαζικές προσλήψεις, μαζί με τους εργαζόμενους στο Νερό και τη ΔΕΗ που παλεύουν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και τους εργάτες του Μαρινόπουλου και των ΜΜΕ που αγωνίζονται για τις δουλειές τους. Δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσει η διάσπαση του αγώνα, από τα παιχνίδια της γραφειοκρατίας, με άλλη μέρα απεργία για το δημόσιο και άλλη μέρα για την ΓΣΕΕ. Ήδη η ΟΕΝΓΕ αποφάσισε απεργία στις 8/12 και το ίδιο χρειάζεται να παλέψουμε σε όλα τα σωματεία του δημόσιου τομέα..
Ξεσηκώνουμε όλους τους χώρους δουλειάς. Με συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και περιοδείες, ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους και οργανώνουμε την απεργία. Βάζουμε απεργιακό λουκέτο σε όλους τους χώρους δουλειάς, περιφρουρούμε από το πρωί, και κατεβαίνουμε με τα πανό μας στις απεργιακές συγκεντρώσεις.
Η οργή και η διάθεση για αγώνα από τη μεριά των εργαζόμενων υπάρχει. Το έδειξαν οι διαδηλώσεις στη ΔΕΘ όπου χιλιάδες εργαζόμενοι από όλη τη χώρα πλημμύρισαν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Τα απεργιακά καραβάνια των υγειονομικών. Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα ΜΜΕ, οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ και η καμπάνια ενάντια στο ξεπούλημα του νερού. Το έδειξε το συλλαλητήριο των 500 σωματείων για τις Συλλογικές Συμβάσεις και οι χιλιάδες που διαδήλωσαν στο Σύνταγμα και στα υπόλοιπα σημεία της χώρας.
Απέναντι στους συμβιβασμούς και στα ψέματα της κυβέρνησης, δεν υπάρχει άλλη διέξοδος οι εργαζόμενοι να κλιμακώσουμε τον αγώνα προβάλλοντας ταυτόχρονα το δικό μας εναλλακτικό δρόμο. Και αυτό σημαίνει ότι στην προμετωπίδα των εργατικών διεκδικήσεων να βάλουμε τη διαγραφή του χρέους. Να πάψουμε να αποπληρώνουμε δις. ευρώ κάθε χρόνο για να γεμίζουν τα σεντούκια των τραπεζιτών ντόπιων και Ευρωπαίων. Να συγκρουστούμε με το Ευρώ και την Ε.Ε. Να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων.
Να διεκδικήσουμε ότι θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε απεργιακά σε όλους τους κλάδους και όλους τους χώρους. Δημιουργώντας ένα πανεργατικό κύμα που θα αρχίσει το ξήλωμα όλων των μνημονιακών επιθέσεων και θα αναγκάσει την κυβέρνηση σε υποχώρηση. Αυτή τη μάχη δίνει με όλες του τις δυνάμεις ο Συντονισμός ενάντια στα Μνημόνια και σας καλεί να την οργανώσουμε μαζί και στην πανελλαδική συνέλευσή που οργανώνει την Κυριακή 4 Δεκέμβρη 10πμ ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου