Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΟΚΤΩΒΡΗ, 6.30μμ ΕΚΑ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του  «ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ενάντια στα μνημόνια»
για την οργάνωση καμπάνιας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΟΚΤΩΒΡΗ στις 6.30μμ 
στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας

Οι εργαζόμενοι στην ΕΥΔΑΠ, άνοιξαν την σύγκρουση ενάντια στο νέο γύρο ιδιωτικοποιήσεων που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η ώρα να βρεθούμε όλοι μαζί σε ένα πλατύ μέτωπο για να σταματήσουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης να ξεπουλήσει το νερό αλλά και κάθε δημόσια υπηρεσία που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι.
Η κυβέρνηση Τσίπρα, το καλοκαίρι ξεπούλησε τον ΟΛΠ στα αρπακτικά χέρια της Cosco, πούλησε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους ιταλικούς σιδηροδρόμους, έδωσε τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια στην Fraport, και πριν λίγες μέρες χάρισε στον Λάτση το Ελληνικό. Τώρα κλιμακώνει τις επιθέσεις της και προχωράει την Τρίτη στην ένταξη όλων των ΔΕΚΟ που έχουν απομείνει στο δημόσιο (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΔΕΗ, Κρατικά Ακίνητα, κλπ) στο νέο υπερταμείο με σκοπό την ιδιωτικοποίηση τους, συνεχίζοντας αυτό που ξεκίνησε το καλοκαίρι με την ένταξη στο υπερταμείο των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας (ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ, ΗΣΑΠ, ΕΘΕΛ), και των ΕΛΤΑ.

ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Απέναντι σε αυτήν την κλιμάκωση αυτό που χρειάζεται είναι η κλιμάκωση της δικής μας αντίστασης. Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ έχουν μεγάλη εμπειρία και έχουν αποδείξει ότι μπορούν να κάνουν σκληρούς αγώνες. Το καλοκαίρι οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες και οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ κινητοποιήθηκαν ενάντια στο ξεπούλημα. Οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ έκαναν 25 μέρες απεργία. Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ μπλόκαραν δύο φορές την συνέλευση των μετόχων.   

Τώρα χρειάζεται όλοι μαζί συντονισμένα να ανοίξουμε το μέτωπο ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις. Με καμπάνια σε όλους τους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές, τους χώρους της νεολαίας, για να χτίσουμε ένα πλατύ μέτωπο που θα απαιτήσει, «Παιδεία, Υγεία, ρεύμα και νερό, δεν είναι εμπορεύματα ανήκουν στο λαό». Που θα ξεσηκώσει όλους τους εργαζόμενους για να στηρίξουν τους αγώνες, που θα αναγκάσει τις συνδικαλιστικές ηγεσίες να κινητοποιηθούν.   
Για να αποτρέψουμε τις ιδιωτικοποιήσεις αλλά ακόμη περισσότερο, να επιβάλλουμε ότι θα επανακρατικοποιηθούν όσες επιχειρήσεις πρόλαβε να πουλήσει ο Τσίπρας, και να φύγουν από τα χέρια των ιδιωτών το λιμάνι του Πειραιά, τα αεροδρόμια, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ το Ελληνικό, αλλά και ο ΟΑΣΘ,  ο Μαρινόπουλος και κάθε επιχείρηση που τα αφεντικά δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τους εργαζόμενους.  

Γι’ αυτό ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ενάντια στα Μνημόνια οργανώνει συνέλευση την Δευτέρα 3 Οκτώβρη, στις 6.30μμ στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Μάρνης και 3ης Σεπτεμβρίου) και καλεί κάθε εργαζόμενο, για να ξεδιπλώσουμε μια καμπάνια υπεράσπισης των δημόσιων αγαθών από τα αρπακτικά χέρια των αγορών. 

για την αναστολή των κινητοποιήσεων στον ΟΑΣΘ

ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ του ΟΑΣΘ, 
χωρίς αποζημίωση 
στους μεγαλομετόχους

Αναστάλθηκε η επίσχεση εργασίας των εργαζόμενων του ΟΑΣΘ μετά την κατά πλειοψηφία απόφαση του ΔΣ του σωματείου.  Κυβέρνηση και διοίκηση του ΟΑΣΘ  έδωσαν ένα μηνιάτικο από τα τρία που χρωστάνε στους εργαζόμενους και πάνω σε αυτήν την εξέλιξη η πλειοψηφία του σωματείου σαν «δείγμα καλής θέλησης» ανέστειλε την κινητοποίηση. Όμως η αλήθεια είναι ότι τίποτε δεν έχει τελειώσει, αντίθετα η μάχη για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και πολύ περισσότερο για να λυθεί το πρόβλημα με τις συγκοινωνίες στην Θεσσαλονίκη είναι ανοιχτή.  
Σε αυτήν την κινητοποίηση που συντάραξε  την Θεσσαλονίκη εδώ και δώδεκα μέρες,
οι απλοί εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ έδειξαν το ποιος  έχει την πραγματική δύναμη σε αυτήν την πόλη.
·         Μπλόκαραν ολόκληρη την πόλη δείχνοντας ότι οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που έχουν τη δύναμη να κινούν όλη την οικονομική και κοινωνική ζωή.
·          Ανάγκασαν την κυβέρνηση να κάνει ένα βήμα πίσω από την αρχική αδιάλλακτη στάση της.  Ξεσκέπασαν την διοίκηση του ΟΑΣΘ που προσέφυγε δύο φορές στα δικαστήρια ενάντια στον αγώνα. 
·         Ανάγκασαν τον Μπουτάρη και την κομπανία του να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο με τα καλέσματα για επιστράτευση των εργαζόμενων του ΟΑΣΘ.
·          Ανάγκασαν τη ηγεσία του σωματείου να συμμορφωθεί με την θέληση των εργαζόμενων όταν πριν από λίγες ημέρες ήθελε να βγάλει 70 λεωφορεία σε κυκλοφορία, και το απόρριψαν οι εργαζόμενοι στη Συνέλευση.
Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι ήταν λάθος επιλογή η αναστολή της κινητοποίησης από τη μεριά της πλειοψηφίας του ΔΣ σωματείου, και χωρίς την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης.  Γιατί η δύναμη ήταν προς τη μεριά των εργαζόμενων του ΟΑΣΘ και αν συνέχιζαν και άπλωναν τον αγώνα τους θα μπορούσαν να τα πάρουν όλα.  Γιατί τώρα βρισκόμαστε απλά στο σημείο πού πρωτοξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις, τον Αύγουστο δηλαδή, όταν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ ήταν ήδη δύο μήνες απλήρωτοι. 
Όμως η μάχη δεν έχει τελειώσει.  Ούτε στο αν θα πληρωθούν τελικά όλα τα δεδουλευμένα οι εργαζόμενοι ούτε πολύ περισσότερο για το πώς θα εξασφαλίσουμε αξιόπιστες δημόσιες μεταφορές στην Θεσσαλονίκη. Γιατί η  περίπτωση του ΟΑΣΘ δείχνει το πόσο ψεύτικη είναι η προπαγάνδα το προβληματικό δημόσιο που θα σωθεί αν μπουν μέσα οι ιδιώτες.   Προπαγάνδα που χρησιμοποιεί και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να πουλήσει τον ΟΛΘ και την ΕΥΑΘ και όλα τα δημόσια αγαθά, εντάσσοντας τα στο νέο Υπερταμείο.  
Δίπλα στο αίτημα να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, πρέπει να μπει και το αίτημα για δημόσιες συγκοινωνίες στην Θεσσαλονίκη με κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ χωρίς αποζημίωση για τους μεγαλομέτοχους, που κάνουν κομπίνες πάνω στις πλάτες των εργαζομένων.  Έτσι μπορούν  να βρεθούν τα χρήματα για να πληρώνονται οι εργαζόμενοι, να γίνουν προσλήψεις και να υπάρχει φτηνή και ποιοτική μετακίνηση για τον κόσμο της Θεσσαλονίκης. Έτσι μπορεί  να έρθει η νίκη τόσο ενάντια στην απληρωσιά και τις περικοπές όσο κι ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις.

Και σε αυτήν την μάχη θα χρειαστεί να συντονίσουμε τα βήματα μας μαζί με τους εργαζόμενους της ΕΥΑΘ, του ΟΛΘ, της ΔΕΗ που συνεχίζουν την μάχη ενάντια στην Ιδιωτικοποίηση. Να χτίσουμε ένα πλατύ  μέτωπο που θα βάλει μπροστά την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών. Του ΝΕΡΟΥ, της ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, των ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ.  Ενός κινήματος που θα απαιτεί να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και αντίθετα να γυρίσουν στο Δημόσιο ο ΟΑΣΘ, το Λιμάνι του Πειραιά, τα 14 αεροδρόμια, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τον έλεγχο των εργαζόμενων σε αυτές τις επιχειρήσεις και στη λειτουργία τους. 

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ στο Δήμο Αγ. Παρασκευής

ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ στο Δήμο Αγ. Παρασκευής
ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ στους ΔΗΜΟΥΣ

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Αγίας Παρασκευής ξεκίνησαν κατάληψη του Δημαρχείου από την Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη και οργανώνουν τις συνελεύσεις τους για να απλώσουν την κατάληψη σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου τις επόμενες ημέρες, (παιδικούς σταθμούς, πολεοδομία, κλπ). Χρειάζονται την συμπαράσταση όλων μας για να νικήσουν στον αγώνα που δίνουν ενάντια στια απολύσεις.

Την Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη,  ο δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής προχώρησε στην απόλυση εργαζόμενης στις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου, που δούλευε εδώ και επτά χρόνια με τους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ. Η συναδέλφισσα μαζί με δεκάδες άλλους, ήταν επιτυχούσα  σε παλιότερο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και δέχτηκε να πάει να δουλέψει στον δήμο έστω και με τους προσωρινούς πίνακες. Επτά χρόνια μετά (!!) βγήκαν οι οριστικοί πίνακες και ο δήμαρχος προχώρησε στην απόλυση της συναδέλφισσας, με το πρόσχημα ότι θα έρθει κάποιος άλλος στη θέση της. Στον δήμο της Αγίας Παρασκευής, πρόκειται να απολυθούν  άλλοι 18 εργαζόμενοι από τους παιδικούς σταθμούς με την ίδια δικαιολογία. Συνολικά πρόκειται για σχεδόν 150  εργαζόμενους σε δήμους που βρίσκονται κάτω από την απειλή της απόλυσης (Πετρούπολη, Ίλιο, Βριλήσσια, Ηλιούπολη κλπ).

Είναι προκλητικό την στιγμή που ρημάζουν οι δημοτικές υπηρεσίες από την έλλειψη προσωπικού, ένας δήμαρχος της Αριστεράς να προχωράει σε απολύσεις εργαζόμενων. Η πραγματικότητα είναι ότι ανάγκες για  προσωπικό του δήμου όχι μόνο χωράει τους 14 που θέλει να απολύσει ο δήμαρχος, όχι τους νέους  συναδέλφους που θα έρθουν με τους οριστικούς πίνακες αλλά δεκάδες ακόμη για να καλυφθούν τα τεράστια κενά που υπάρχουν, πράγμα που παραδέχεται και η δημοτική αρχή. 

Όλοι ξέρουμε την έλλειψη προσωπικού σε όλες της υπηρεσίες των δήμων, αλλά και σε όλο το δημόσιο. Τα μνημόνια την τελευταία επταετία, έχουν οδηγήσει σε διάλυση και κρίση τα νοσοκομεία που στενάζουν και τα σχολεία που στοιβάζουν 30 μαθητές στην τάξη. Οι δημοτικές υπηρεσίες δεν μπορούν να λειτουργήσουν και ο μόνος τρόπος είναι να καλύπτουν τις τεράστιες ελλείψεις με «πενταμηνίτες» και συμβασιούχους. Πέρσι πάνω από 32.000 δούλευαν σαν πεντάμηνοι στους δήμους και αυτές τις μέρες ξεκινάει νέο πρόγραμμα «πενταμηνιτών» με οκτάμηνη διάρκεια για άλλες 35.000 θέσεις εργασίας σε δήμους σε όλη την χώρα. Αυτές τις προσλήψεις έχουν ανάγκη οι δήμοι και όχι απολύσεις. Γιατί την ίδια στιγμή,  η έλλειψη προσωπικού ανοίγει την όρεξη σε διάφορους δημάρχους με αυτό το πρόσχημα να προχωρήσουν σε ιδιωτικοποιήσεις μιας σειράς δημοτικών υπηρεσιών (καθαριότητα, παιδικοί σταθμοί κλπ), χαρίζοντάς τες στα αρπακτικά χέρια των ιδιωτών.

Αντίστοιχα στα σχολεία οι εκπαιδευτικοί απέργησαν στις 15/9 απαιτώντας μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και συνεχίζουν για να κλιμακώσουν. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία μετά την πετυχημένη κινητοποίηση στις 9 Σεπτέμβρη στην Θεσσαλονίκη συνεχίζουν με απεργία στις 6 Οκτώβρη με κεντρικό αίτημα τις μαζικές προσλήψεις και αυτοί. Τώρα είναι η ώρα και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ πανελλαδικά να πάρουν την σημαία της σύγκρουσης με τις περικοπές και την έλλειψη προσωπικού στους δήμους και να χτίσουμε ένα μεγάλο μέτωπο ενάντια στα μνημόνια που ρημάζουν τις υπηρεσίες που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι σε αυτήν την περίοδο της κρίσης.
  • Διεκδικούμε να πάρει πίσω την απόλυση ο Δήμαρχος. Καμία απόλυση συναδέλφου από τους προσωρινούς πίνακες
  • Στηρίζουμε την κινητοποίηση των εργαζόμενων του δήμου της Αγ. Παρασκευής, Απλώνουμε την κινητοποίηση σε κάθε δήμο και συντονίζουμε τα βήματα μας με όλους τους δήμους, με αίτημα να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Διεκδικούμε από την ΠΟΕ ΟΤΑ να μπει μπροστά και να προχωρήσει στον συντονισμό και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων πανελλαδικά.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ενάντια στα μνημόνια

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

ΟΛΟΙ στο Ραδιομέγαρο 26/9, στις 6μμ

Την Δευτέρα 26 Σεπτέμβρη στις 6 μμ διαδηλώνουμε έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή, ενάντια στην προκλητική προβολή των δραστηριοτήτων της Χ.Α από την τηλεόραση της ΕΡΤ, μετά την τελευταία παρουσίαση της συγκέντρωσης των νεοναζί στις Θερμοπύλες. 
Δεν θα ανεχθούμε άλλο, οι δολοφόνοι του Παύλου Φϋσσα, τα τάγματα εφόδου που είναι υπεύθυνα για δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις, να βρίσκουν στην τηλεόραση της ΕΡΤ βήμα προβολής και ξεπλύματος τους από αυτό που πραγματικά είναι, μια εγκληματική συμμορία με μαχαιροβγάλτες.
Η τηλεόραση της ΕΡΤ προβάλει το πρόσχημα της προβολής της δραστηριότητας των πολιτικών αρχηγών και των κόμματων του κοινοβουλίου. Πρόκειται για επικίνδυνο αστείο, τη στιγμή που η βουλή, αναγνωρίζει ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση και έχει σταματήσει την χρηματοδότηση «του νόμιμου πολιτικού κόμματος». Και αυτό το επιχείρημα γίνεται ακόμη πιο προκλητικό μια που η πλειοψηφία των τηλεοπτικών καναλιών μετά την τεράστια αντιφασιστική έκρηξη που ακολούθησε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αρνούνται να προβάλουν τις «δραστηριότητες» των νεοναζί δολοφόνων. Το ίδιο και οι περισσότερες εφημερίδες και ραδιόφωνα.
Δεν είναι χτύπημα στην ελυεθεροτυπία και τη δημοκρατία να μην προβάλεις τους φασίστες στα ΜΜΕ. Όταν απώτερος σκοπός των νεοναζί είναι η διάλυσή της δημοκρατίας, η επιβολή του τρόμου, και η επιστροφή στους θαλάμους αερίων, τότε το θέμα της δημοκρατίας δεν είναι θεωρητικό σχήμα αλλά πολύ συγκεκριμένο και κρίνεται επί του… κρεματορίου.
Για τους βιαστές της δημοκρατίας είναι το λιγότερο παράδοξο και αντιφατικό να ισχυρίζεται κάποιος ότι μπορούν να απολαμβάνουν το δικαίωμα να διαδίδουν και να εκτελούν τις πράξεις τους ντυμένοι με την προβιά «πολιτικού κόμματος» κι αυτό να θεωρείται «υπεράσπιση της δημοκρατίας». Πρόκειται  για αφέλεια, την οποία έχει πληρώσει ιστορικά η ανθρωπότητα και κανείς σίγουρα δεν θέλει ποτέ ξανά να δει. Η προβολή δεν τους απομονώνει, αντίθετα δίνει έδαφος να σπείρουν το δηλητήριό τους και να νομιμοποιηθούν ως ένα ακόμα «πολιτικό κόμμα» και όχι ως μαχαιροβγάλτες όπως  πραγματικά είναι. Γι’ αυτό επιμένουμε «καμιά ελευθερία στους εχθρούς της ελευθερίας».
Τα ποσοστά των νεοναζί μεγάλωσαν όσο προβάλλονταν από τα media στα πρώτα χρόνια των μνημονίων. Αντίθετα μετά τη δολοφονία Φύσσα και την ανάπτυξη του αντιφασιστικού κινήματος αναγκάστηκε ακόμα και ο Σαμαράς να να τους κλείσει φυλακή με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης και οι αστέρες των media να πάψουν να τους δίνουν βήμα ως ένα ακόμα… πολιτικό κόμμα.
Την ώρα που εξελίσσεται η δίκη της Χ.Α., με τις καταθέσεις οικογένειας του Παύλου Φύσσα να συγκλονίζουν, προκαλεί φρίκη η συστηματική τους προβολή από την τηλεόραση της ΕΡΤ. Δίνει επιχειρήματα στους δολοφόνους να ισχυρίζονται ότι είναι ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα που διώκεται για τις ιδέες του  την ώρα που στη δίκη ξεδιπλώνεται καθημερινά όλη η αλήθεια για την εγκληματική τους δράση.
Η ΕΡΤ για την οποία παλέψαμε χιλιάδες εργαζόμενοι, νεολαίοι και αντιφασίστες, για δύο χρόνια μέχρι να ξανανοίξει, δεν θα αφήσουμε να γίνει πλυντήριο των δολοφόνων νεοναζί.
Απαιτούμε να σταματήσει η προκλητική προβολή της Χρυσής Αυγής από την τηλεόραση της ΕΡΤ.
Παλεύουμε για να καταδικαστούν οι δολοφόνοι.

ΚΕΕΡΦΑ

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Κινητοποίηση στην Vodafone Πειραιά

Δεκάδες αλληλέγγυοι και συνδικαλιστές βρεθήκαμε σήμερα έξω απο το καταστημα της Vodafone στον Πειραιά, μετά απο κάλεσμα του Συντονισμού ενάντια στα μνημόνια, για διαμαρτυρία ενάντια στην απόλυση της συν. Ευγενίας. 
Βρεθηκαν έξω απο το καταστημα συνδικαλιστές απο τα σωματεία στη VODAFON, την WIND, την INTRACOM, το σωματείο Vodafone-Wind- Victus, την ΠΕΝΕΝ, τους Λιμενεργάτες του ΟΛΠ, τους διοικητικούς του ΕΚΠΑ, την ιδιωτική υγεία, συλογικότητες και αγωνιστές. Μοιραστηκαν προκηρύξεις στον κόσμου που περνούσε , φωνάχτηκαν συνθήματα και αντιπροσωπεία συνδικαλιστών έκανε παρέμβαση στην εργοδοσία απαιτώντας την επαναπρόσληψη της Ευγενίας. Η εργοδοσία δεσμέυτηκε να απαντήσει αύριο το μεσημέρι.
Απο την μερία μας έγινε καθαρό ότι αν δεν επαναπροσλάβουν την απολυμενη συντ. θα είμαστε και την άλλη βδομάδα εκεί πιο μαζικά, πιο δυναμικά και στη συνέχεια στην τριμερή στην επιθεώρηση εργασίας Πειραιά, την Δευτέρα 26 Σεπτέμβρη στις 10πμ.

ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ


Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Συμπαράσταση στους εργάτες των Ναυπηγείων στην Αλεξάνδρεια στην Αίγυπτο

Συμπαράσταση στους εργάτες των Ναυπηγείων στην Αλεξάνδρεια στην Αίγυπτο


Αναλάβετε δράση σε αλληλεγγύη των εργατών στα Ναυπηγεία της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο, πριν την έκδοση της απόφασης του στρατοδικείου.
Στις 18 Σεπτέμβρη, 26 εργάτες στα Ναυπηγεία της Αλεξάνδρειας θα έρθουν αντιμέτωποι με την απόφαση του στρατοδικείου που τους δικάζει. Περίπου οι μισοί από αυτούς βρίσκονται υπό κράτηση σε απαίσιες συνθήκες στα βρώμικα και ξεχειλισμένα από κρατούμενους κελιά του αστυνομικού τμήματος της Αλεξάνδρειας από τον Μάιο, οπότε η αστυνομία τους συνέλαβε επειδή τόλμησαν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους σε περίθαλψη, ασφάλεια στην εργασία, συμβόλαια αορίστου χρόνου και πληρωμή των καθυστερημένων δεδουλευμένων τους. 
Αιγύπτιοι συνδικαλιστές και εργαζόμενοι κάνουν έκκληση για διεθνή αλληλεγγύη στους εργάτες των Ναυπηγείων  πριν ανακοινωθεί η ετυμηγορία του στρατιωτικού δικαστηρίου. Παρακαλούμε βοηθήστε να μαθευτεί η καμπάνια και αναλάβετε δράση πριν τις 18 Σεπτέμβρη προχωρώντας σε αυτά τα απλά βήματα:
1.      Yπογράψτε εδώ στην καμπάνια:
 https://www.thunderclap.it/projects/46556-free-the-alex-shipyard-workers
Χρειαζόμαστε εκατό υποστηρικτές πριν τις 16 Σεπτέμβρη.
2. Διαμοιράστε το γράμμα των Αιγυπτίων συνδικαλιστών που καλεί σε παγκόσμια αλληλεγγύη στους εργάτες των ναυπηγείων:https://egyptsolidarityinitiative.org/alexshipyardopenletter/
Το γράμμα σύντομα θα είναι διαθέσιμο και σε άλλες γλώσσες.
3         Στείλτε μια επιστολή στον πρόεδρο Σίσι της Αιγύπτου καλώντας τον να ελευθερώσει τους εργάτες των ναυπηγείων και να σταματήσει τα στρατοδικεία εναντίον πολιτών. Γράψτε στην εξής διεύθυνση:  Office of  the President Al Ittihadia Palace, Cairo, Arab Republic of Egypt, Fax: +202 2 391 1441, Email: p.spokesman@op.gov.eg, Twitter: @AlsisiOfficial
4         Τραβήξτε μια φωτογραφία που να δείχνει την αλληλεγγύη σας και μοιραστείτε τη μαζί μας στο Facebook: https://www.facebook.com/egypt.solidarity.initiative/ και στο Twitter:
 (@Egy_Solidarity).
5         Κατεβάστε ηλεκτρονικά τις αφίσες υποστήριξης εδώ:
https://egyptsolidarityinitiative.files.wordpress.com/2016/06/alexshipyard_a4poster.pdf

Περαιτέρω πηγές και πληροφόρηση μπορείτε να βρείτε εδώ:
https://egyptsolidarityinitiative.org/alexshipyard/
Υπογραφές συμπαράστασης (ανανεώνεται): 
1.      Χρίστος Αργύρης, μέλος ΔΣ του Σωματείου εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Γεννηματάς
2.      Ζαννέτα Λυσικάτου, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ
3.      Γιάννης Θεοχάρης, μέλος ΔΣ της ΠΟΕΜ
4.      Παναγιώτης Καλφαγιάννης, πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ
5.      Κώστας Καταραχιάς, πρόεδρος του Σωματείου εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Άγιος Σάββας
6.      Χριστίνα Λαδά, πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Μεσσηνίας
7.      Γιώργος Μποτσίδης, μέλος ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Έβρου
8.      Νάσος Μπράτσος, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ
9.      Κώστας Πίττας, γραμματέας της Ομοσπονδίας εργαζόμενων στο υπουργείο Ανάπτυξης
10. Μαργαρίτα Παπαμηνά, μέλος ΔΣ του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Χανίων
11. Σπύρος Ρεβύθης, πρόεδρος του Σωματείου εργαζόμενων στο ΜΕΤΡΟ
12. Βασίλης Συλαϊδής, μέλος ΔΣ του Σωματείου εργαζόμενων στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ
13. Κώστας Βοργιάς, μέλος ΔΣ του Σωματείου εργαζόμενων στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ
14. Γιάννης Τσαλίμογλου, μέλος ΔΣ της Ένωσης Λιμενεργατών Πειραιά
15. Νίκος Χατζάρας, μέλος ΔΣ του Συλλόγου εργαζόμενων στο Δήμο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης
16. Αλέξανδρος Μαρτζούκος, μέλος ΔΣ του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών
17. Θανάσης Διαβολάκης, μέλος ΔΣ της ΟΙΕΛΕ
18. Στέλλα Τζανίνη, πρόεδρος του Συλλόγου εργαζόμενων του Δήμου Αγίας Παρασκευής
19. Γρηγόρης Καλομοίρης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ
20. Αντώνης Νταλακογεώργος, πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

ΟΧΙ στην απόλυση της Ε. Β. από το κατάστημα της Vodafon στον Πειραιά

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ενάντια στα μνημόνια προγραμματίζει την Πεμπτη 15 Σεπτέμβρη στις 6μμ να πραγματοποιήσει κινητοποίηση έξω από το κατάστημα διεκδικώντας την επαναπρόσληψη. Σας καλούμε όλους να είμαστε εκεί. 




ΟΧΙ στην απόλυση της Ε. Β. από το κατάστημα της Vodafon στον Πειραιά

Καταγγέλλουμε την παράνομη απόλυση της εργαζόμενης Ε. Β., από το κατάστημα της Vodafon στην οδό Βασιλέως Γεωργίου 28Α στον Πειραιά. Ο ιδιοκτήτης κος Γιοβανούδης, βρήκε αφορμή για την απόλυση ένα πρόβλημα υγείας της συναδέλφου (επιληπτικές κρίσεις) για το οποίο είχε ενημερώσει τον ιδιοκτήτη από την πρώτη μέρα στη δουλειά.

Ο ιδιοκτήτης είχε μάλιστα το θράσος να της πει  ότι την απολύει για δικό της καλό και την συμβούλευσε κιόλας να βρει μια δουλειά «που να της ταιριάζει,  με λιγότερο άγχος και στρες». Θαρρείς και αν η συναδέλφισσα είναι άνεργη και χωρίς χρήματα στην τσέπη, αυτό θα βελτιώσει τα προβλήματα υγείας. Θαρρείς και το άγχος και το στρες δεν το δημιουργούσε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης με τους «απιαστους» στόχους πωλήσεων που έβαζε κάθε βδομάδα.

Η πραγματικότητα είναι ότι πρόκειται για μια παράνομη και καταχρηστική απόλυση από κάθε πλευρά.

Η συνάδελφος ποτέ και σε καμία στιγμή δεν δέχτηκε επίπληξη από την εργοδοσία ότι ήταν ανεπαρκής στη δουλειά της. Αυτό που μοιάζει ότι ενόχλησε την εργοδοσία είναι το γεγονός ότι η Ε. Β. είναι ενεργή σε όλους τους αγώνες του κινήματος, συμμετείχε σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Αρνιόταν συστηματικά να δουλέψει τις Κυριακές που απεργούσαν τα σωματεία ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και αυτό βάρυνε εναντίον της.

Στο κατάστημα της Vodafon στην οδό Βασιλέως Γεωργίου 28Α στον Πειραιά, παρόλο που οι εργαζόμενοι προσλαμβάνονταν για 8ωρη απασχόληση, καθημερινά τους έβαζαν στόχους για πωλήσεις και απειλούσαν με απόλυση αν δεν εκπληρωθούν. Και ακόμη περισσότερο, αντί να πληρώνονται σε χρήματα τα μπόνους από την επίτευξη των στόχων, τους έδιναν δωροεπιταγές.  Σε αυτές τις συνθήκες η παρουσία της συναδέλφισσας Ε. Β. δημιουργούσε πρόβλημα στις αντεργατικές πρακτικές της εργοδοσίας.

·        Να ανακληθεί η παράνομη απόλυση της συναδέλφισσας Ε. Β.
·        Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη της

·        Να σταματήσουν οι εξαντλητικές συνθήκες δουλειάς στο κατάστημα