Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ




Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ 

 Ο Συντονισμός ενάντια στα μνημόνια χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους του Δημοσίου που απέργησαν και διαδήλωσαν σήμερα 24 Νοέμβρη σε όλες τις πόλεις. Στην Αθήνα διαδήλωσαν χιλιάδες εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία, τους Δήμους, την εκπαίδευση, τα υπουργεία, το ΙΚΑ κλπ. Μαζί με τους απεργούς του Δημοσίου, στους δρόμους βρέθηκαν εκατοντάδες φοιτητές με αποφάσεις των φοιτητικών τους συλλόγων, απεργοί ναυτεργάτες της ΠΕΝΕΝ με το πανό τους, εργαζόμενοι μηχανικοί. Αντίστοιχα, από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Πάτρα και τα Γιάννενα, μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις έδειξαν την διάθεση των εργαζόμενων να συγκρουστούν απεργιακά με τις πολιτικές των μνημονίων. 
 Μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα και τα συλλαλητήρια για το Πολυτεχνείο, το εργατικό κίνημα σήμερα έκανε ένα μεγάλο βήμα, στη σύγκρουση του με την πολιτική των μνημονίων που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Φάνηκε ότι χιλιάδες εργαζόμενοι δεν πιστεύουν τις κυβερνητικές φιλολογίες ότι «ανοίγει ο δρόμος για μείωση τους χρέους». Αυτό που ανοίγει, είναι ο δρόμος για να κλιμακώσουμε απεργιακά την πάλη ενάντια στα μέτρα που φέρνει η δεύτερη αξιολόγηση και ο προϋπολογισμός της λιτότητας. Τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, το ξήλωμα των συλλογικών συμβάσεων, το νόμο ενάντια στις απεργίες, την συνεχιζόμενη διάλυση της Παιδείας της Υγείας και των δημόσιων υπηρεσιών που φέρνουν οι περικοπές. 
 Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε στην Πανεργατική Απεργία στις 8 του Δεκέμβρη όπου θα απεργήσουμε όλοι μαζί, δημόσιος και ιδιωτικός τομέας Από αύριο το πρωί, «βάζουμε μπροστά τις μηχανές» και οργανώνουμε όλους τους χώρους δουλειάς για την επιτυχία της πανεργατικής. Και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, σε κάθε χώρο μικρό ή μεγάλο, οργανωμένο ή ανοργάνωτο και κάθε πόλη. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για έναν πανεργατικό ξεσηκωμό που θα τσακίσει τις προθέσεις της κυβέρνησης της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 4 Δεκέμβρη,10πμ ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20)

Ο συντονισμός ενάντια στα μνημόνια, προχωράει σε πανελλαδική συνέλευση την Κυριακή 4 Δεκέμβρη στις 10πμ στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ. Βάζουμε μπροστά να φέρουμε μαζί όλες τις αντιστάσεις που έχουν ξεδιπλωθεί ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τις νέες συγκρούσεις που ανοίγονται μπροστά μας. Από τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, τα σχολεία και τους δήμους, μέχρι τους εργαζόμενους του Μαρινόπουλου, και από τους εργάτες των λιμανιών των συγκοινωνιών, του νερού και της ΔΕΗ, μέχρι τους εργαζόμενους των ΜΜΕ. Όλοι μαζί θα συζητήσουμε και θα οργανώσουμε τη δράση μας την επόμενη περίοδο για να μην αφήσουμε να περάσουν οι πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση και συνεχίζουν την καταστροφή εργατικών δικαιωμάτων.
  • Τα νοσοκομεία, τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες, ρημάζουν από την έλλειψη προσωπικού. Το σχέδιο προϋπολογισμού που κατέθεσαν στη βουλή, λεηλατεί τους εργαζόμενους και τις κοινωνικές υπηρεσίες στο όνομα των πρωτογενών πλεονασμάτων και της αποπληρωμής του χρέους και είναι μεγάλη μάχη για να μην περάσει
  • Το καλοκαίρι η κυβέρνηση, ξεπούλησε τον ΟΛΠ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, το Ελληνικό. Τώρα προχωράει στην ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ, τη ΔΕΗ, και των Κρατικών Ακίνητων, συνεχίζοντας αυτό που ξεκίνησε το καλοκαίρι με τις συγκοινωνίες της Αθήνας και τα ΕΛΤΑ. Είναι μια σύγκρουση που είναι ανοιχτή μπροστά μας. Ακόμη περισσότερο, είναι μάχη η διεκδίκηση να κρατικοποιηθούν ο ΟΑΣΘ και μια σειρά από επιχειρήσεις που βρίσκονται τα χέρια ιδιωτών.
  • Το πόρισμα της «επιτροπής των σοφών» δείχνει ότι για τις ομαδικές απολύσεις, τον κατώτατο μισθό, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τη συνδικαλιστική δράση- οι προθέσεις κυβέρνησης και δανειστών είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των αφεντικών.
  • Χέρι με χέρι με τη σύγκρουση με τα μνημόνια είναι και ο αγώνας ενάντια στην Ευρώπη Φρούριο, για ανοιχτά σύνορα, χωρίς φράκτες και Φρόντεξ, για πόλεις σχολεία και νοσοκομεία ανοιχτά στους πρόσφυγες. Για να καταδικαστούν οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
να ξηλώσουμε όλα τα μνημόνια
Σ

τις 24 Νοέμβρη απεργεί όλο το Δημόσιο στην απεργία που έχει καλέσει η ΑΔΕΔΥ και στις 8 Δεκεμβρίου η ΓΣΕΕ καλεί σε πανελλαδική απεργία. Εκείνη την μέρα βάζουμε πανελλαδικά απεργιακό λουκέτο σε κάθε χώρο δουλειάς, για να σταματήσουμε όλες τις μνημονιακές επιθέσεις, τις νέες απαιτήσεις της Τρόικας, και τη δεξιά κατρακύλα του Τσίπρα.
Η κυβέρνηση πιέζεται να έχει κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση και τη διαπραγμάτευση για το μεσοπρόθεσμο μέχρι το Γιούρογκρουπ της 5ης Δεκέμβρη, όσο ακραίες και παράλογες και να είναι οι απαιτήσεις των δανειστών. Ο δρόμος που διάλεξε με την αποδοχή του μνημονίου είναι ένας κατήφορος χωρίς τέλος. Μετά τις περικοπές στις συντάξεις με το Ασφαλιστικό του Κατρούγκαλου και τώρα απαιτούν νέες περικοπές. Νέα επιδρομή στα κοινωνικά επιδόματα, στους μισθούς και στις συντάξεις. Πήραν όλη την περιουσία του δημοσίου στο λεγόμενο «υπερταμείο», επιταχύνουνε τις ιδιωτικοποιήσεις και προχωράνε σε χτύπημα στις εργασιακές σχέσεις και στον συνδικαλισμό. Οι τυμπανοκρουσίες της κυβέρνηση, για πρωτογενή πλεονάσματα, για επιστροφή στους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης δεν πείθουνε κανένα και δεν μπορούνε να μεταβάλουν την άθλια πραγματικότητα για τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υλοποιεί τις επιλογές των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των βιομήχανων, των καναλαρχών που τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση και με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για τα κανάλια και την άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης, έδειξαν ότι αυτοί κυβερνάνε πραγματικά αυτόν τον τόπο.
Η απεργία στις 8 Δεκέμβρη να μετατραπεί πραγματικά σε πανεργατική. Να ενώσει όλα τα μέτωπα και τους εργαζόμενους από χώρους ιδιωτικού και δημόσιου, που βρίσκονται ήδη σε σύγκρουση με τις μνημονιακές πολιτικές. Τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία που παλεύουν για να επιβάλλουν εδώ και τώρα μαζικές προσλήψεις, μαζί με τους εργαζόμενους στο Νερό και τη ΔΕΗ που παλεύουν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και τους εργάτες του Μαρινόπουλου και των ΜΜΕ που αγωνίζονται για τις δουλειές τους. Δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσει η διάσπαση του αγώνα, από τα παιχνίδια της γραφειοκρατίας, με άλλη μέρα απεργία για το δημόσιο και άλλη μέρα για την ΓΣΕΕ. Ήδη η ΟΕΝΓΕ αποφάσισε απεργία στις 8/12 και το ίδιο χρειάζεται να παλέψουμε σε όλα τα σωματεία του δημόσιου τομέα..

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

24 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ

24 ΝΟΕΜΒΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΞΗΛΩΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
συγκέντρωση πλατεία Κλαυθμώνος 11πμ

Στις 24 Νοέμβρη η ΑΔΕΔΥ καλεί σε πανελλαδική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία. Εκείνη την μέρα βάζουμε πανελλαδικά απεργιακό λουκέτο σε όλο το δημόσιο, για να σταματήσουμε όλες τις μνημονιακές επιθέσεις, τις νέες απαιτήσεις της Τρόικας, αλλά και τους συμβιβασμούς της κυβέρνησης Τσίπρα.

Η κυβέρνηση πιέζεται να έχει κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση και τη διαπραγμάτευση για το μεσοπρόθεσμο μέχρι το "κρίσιμο" Γιούρογκρουπ της 5ης Δεκέμβρη, όσο ακραίες και παράλογες και να είναι οι απαιτήσεις των δανειστών. Ο δρόμος που διάλεξε τον Αύγουστο του 2015 με την αποδοχή του μνημονίου είναι ένας κατήφορος χωρίς τέλος.
Η Τρόικα πήρε τις περικοπές στις συντάξεις με το Ασφαλιστικό του Κατρούγκαλου και τώρα απαιτεί νέες περικοπές. Νέα επιδρομή στα κοινωνικά επιδόματα, στους μισθούς και στις συντάξεις. Πήρε όλη την περιουσία του δημοσίου στο λεγόμενο «υπερταμείο», αλλά τώρα θέλει χτύπημα στις εργασιακές σχέσεις και στον συνδικαλισμό.
Η πρόκληση του Συμβουλίου της Επικρατείας που βγήκε ανοιχτά στο πλευρό των καναλαρχών και της ΝΔ έρχεται να αναδείξει ηχηρά το πού καταλήγει αυτή η κατρακύλα των συμβιβασμών.
Με κάθε νέα υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ, ξαναπαίρνει θάρρος όλο το διεφθαρμένο κατεστημένο που κυβερνάει πραγματικά αυτό τον τόπο- οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι καναλάρχες και το υπηρετικό τους προσωπικό στις κομματικές ιεραρχίες και τους κρατικούς μηχανισμούς.
Γιαυτό οι τυμπανοκρουσίες της κυβέρνηση, για πρωτογενή πλεονάσματα, για επιστροφή στους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης δεν πείθουνε κανένα και δεν μπορούνε να μεταβάλουν την άθλια πραγματικότητα για την μεγάλη πλειοψηφία των εργαζόμενων και των οικογενειών τους.Το ποιος θα πληρώσει για αυτές τις επιτυχίες, το υπέρογκο πρωτογενές πλεόνασμα και το άπιαστο ποσοστό ανάπτυξης που θέλει να πετύχει η κυβέρνηση για να δείξει καλή διαγωγή στους δανειστές είναι γνωστό.
Η απεργία στις 24 Νοέμβρη πρέπει να γίνει μια πρώτη μεγάλη εργατική απάντηση απέναντι σε όλα αυτά. Θα ενώσει όλα τα μέτωπα και τους εργαζόμενους από μια σειρά χώρους του δημόσιου που βρίσκονται ήδη σε σύγκρουση με τις μνημονιακές πολιτικές. Τους εκπαιδευτικούς που διεκδικούν μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, αλλά κι άνοιγμα των σχολείων στα προσφυγόπουλα. Τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία που με συνεχείς μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις, με τελευταία την μαζική διαδήλωση στις 3/11 στην Πάτρα, παλεύουν για να επιβάλλουν εδώ και τώρα μαζικές προσλήψεις και γενναία αύξηση της χρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων.