Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΑΜΟΝΗ ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΑΜΟΝΗ  ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Συνέλευση του Συντονισμού ενάντια στα Μνημόνια
Δευτέρα 20 Φλεβάρη, 6.30μμ στο αμφ. του Αγ. Σάββα (ΜΕΤΡΟ Αμπελόκηποι)

Εμπρός για νέα πανεργατική απεργία. Να σημάνει ξεσηκωμός απέναντι στα νέα μέτρα που πάνε να συμφωνήσουν κυβέρνηση και δανειστές, απέναντι στο νέο μνημόνιο που μας ετοιμάζουν. Χρειαζόμαστε πανεργατική απάντηση τώρα . Όχι για να διαμαρτυρηθούμε όταν θα πηγαίνουν το νέο μνημόνιο να το ψηφίσουν στη βουή αλλά από τώρα για να αποτρέψουμε την κατάθεση και την ψήφισή του.
Η κυβέρνηση πέρα από τα παχιά λόγια, βήμα βήμα συγκεκριμενοποιεί το 4ο μνημόνιο. Στόχος τους  είναι στο Eurogroup τη Δευτέρα 20 Φλεβάρη να κλείσουν με όλα. Και τη δεύτερη αξιολόγηση και το νέο μνημόνιο.  Το νέο μνημόνιο προβλέπει μείωση του αφορολόγητου στα 5 χιλ. το χρόνο (από 8.636 που ισχύει σήμερα), και μείωση των συντάξεων. Επί της ουσίας θα σημάνει κόψιμο ενός μισθού ή μιας σύνταξης το χρόνο. Το πρώτο μνημόνιο μείωσε τους μισθούς και τις συντάξεις από 14 κάθε χρόνο σε 12 και με τα καινούργια μέτρα θα τα περιορίσουν στα έντεκα.  Οι υπουργοί έχουν βγει στα κανάλια για να πείσουν ότι οι εξελίξεις είναι μονόδρομος,  ενώ η αλήθεια είναι ότι ετοιμάζουν ένα νέο σφαγείο για τα εργατικά δικαιώματα
Δεν πάει άλλο η αναμονή με τα παζαρέματα της κυβέρνησης. Τα συνδικάτα δεν μπορεί να είναι απλά παρατηρητές το που θα καταλήξει όλο αυτό το πάρε δώσε κατοστροφικών μέτρων δανειστών κυβέρνησης. Μόνο ο φόβος των αντιδράσεων έχει μέχρι τώρα αποτρέψει την κυβέρνηση, στο χέρι μας είναι να κάνουμε αυτό το εμπόδιο αξεπέραστο κλιμακώνοντας την πάλη μας.
Οι εργατικοί χώροι βράζουν. Οι υγειονομικοί ξεσηκώθηκαν για άλλη μια φορά με το Καραβάνι της Υγείας στη Λάρισα, διεκδικώντας μαζικές προσλήψεις και χρηματοδότηση και προχωρούν σε νέα απεργία στις 15  Μάρτη. Στο ΕΚΑΒ προχωρούν σε επίσχεση εργασίας επ’ αόριστο για τα απλήρωτα. Οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία που βρίσκονται μπροστά στο τι σημαίνει να υλοποιείται στην πράξη το ασφαλιστικό του Κατρούγκαλου και το υπερταμείο ΕΦΚΑ, κινητοποιούνται και έχουν απόφαση για απεργία.
Η μάχη είναι σε εξέλιξη και στους Δήμους, συμβασιούχοι και μόνιμοι απαιτούν να μην υπάρξει καμιά απόλυση και προσλήψεις, κινητοποιούνται μαζικά στο Δήμο της Αθήνας, του Ζωγράφου το Περιστέρι. Οι εκπαιδευτικοί προχωρούν σε Συνελεύσεις και σύγκρουση με το «νέο σχολείο» που ετοιμάζει ο Γαβρόγλου Στη μάχη έχουν μπει και οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Ασύλου με απεργία για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους.
Και στους χώρους του Ιδιωτικού τομέα ίδια είναι η κατάσταση. Στον ΔΟΛ οι εργαζόμενοι δίνουν μάχη για να κρατήσουν τις δουλείες τους, όπως και στο Μαρινόπουλο. Οι ναυτεργάτες συγκρούονται με τις αδηφάγες ορέξεις των εφοπλιστών και του Κουρουπλή που θέλουν να καταργήσουν τις συλλογικές συμβάσεις.  Οι εργαζόμενοι στα νερό και τον ΟΛΘ έχουν μπροστά τους την σύγκρουση με την ιδιωτικοποίηση.
Η απαίτηση για πανεργατική απεργία έρχεται από όλους τους χώρους που βρέθηκαν ή βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και ζητούν απεργία-ομπρέλα που να ενοποιήσει τις αντιστάσεις. Σε κάθε σωματείο και χώρο δουλειάς χρειάζεται να δώσουμε μάχη για βγουν αποφάσεις για απεργία άμεσα χωρίς να περιμένουμε τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Να απαιτήσουμε από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες να μην επαναλάβουν την λάθος τακτική στο ασφαλιστικό που άφησε τα πεΑριθώρια στην κυβέρνηση να ψηφίσει το ασφαλιστικό μέσα στο Πάσχα. Να ενώσουμε τις αντιστάσεις για να αποτρέψουμε το νέο μνημόνιο.
Να ανοίξουμε τον δρόμο για την εργατική προοπτική. Και αυτό σημαίνει ότι στην προμετωπίδα των εργατικών διεκδικήσεων να βάλουμε τη διαγραφή του χρέους. Να πάψουμε να αποπληρώνουμε δις. ευρώ κάθε χρόνο για να γεμίζουν τα σεντούκια των τραπεζιτών ντόπιων και Ευρωπαίων. Να συγκρουστούμε με το Ευρώ και την Ε.Ε. Να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων.
Για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε το να πάμε σε πανεργατική απεργία, ο Συντονισμός ενάντια στα μνημόνια καλεί σε συνεργασία με το Συντονιστικό των νοσοκομείων, πλατιά συνέλευση σωματείων, συνδικαλιστών , αγωνιστών από χώρους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, στις 6.30μμ στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου Άγιος Σάββας, στάση ΜΕΤΡΟ Αμπελόκηποι. Σας καλούμε να είμαστε όλοι εκεί.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου