Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

ΝΙΚΗ στην Κ. Γεωργίου ΑΕ

Επιτροπή εργαζομένων
εταιρίας πλαστικών Κώστας Γεωργίου ΑΕ
Μετά από 19 ημέρες απεργία ΝΙΚΗΣΑΜΕ
συνεχίζουμε για να στεριώσουμε τις κατακτήσεις μας

Μετά από 19 ημέρες απεργία, οι μετανάστες εργάτες στην επιχείρηση πλαστικών Κ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΕ, αποφασίσαμε σήμερα Δευτέρα 19 Ιουνίου το πρωί, σε συνέλευση που κάναμε στην πύλη του εργοστασίου να σταματήσουμε την απεργία και να γυρίσουμε ΝΙΚΗΤΕΣ στη δουλειά.
Από την Τετάρτη 31 Μαΐου οι βρισκόμασταν σε απεργία με αφορμή τον ξυλοδαρμό του συναδέλφου μας Ασίφ Μαχμούντ, διεκδικώντας ταυτόχρονα: Να σταματήσει η ρατσιστική εργοδοτική τρομοκρατία. Όχι κάμερες και μεγάφωνα στο χώρο δουλειάς. Σεβασμός στα εργασιακά δικαιώματα και στις συλλογικές συμβάσεις. Όχι δουλειά την Κυριακή. Ανάπαυση. Πληρωμή των αργιών, υπερωριών και νυχτερινών. Καθαρό πόσιμο νερό, γάλα, γάντια, μάσκες, φόρμες.
Μέσα από την απεργία μας που κράτησε 19 ημέρες αναγκάσαμε την εργοδοσία να αρχίσει να κάνει πίσω, σε όλα τα σημαντικά ζητήματα του αγώνα μας.
• Σήμερα το πρωί όταν ανακοινώσαμε στην εργοδοσία ότι αποφασίσαμε να γυρίσουμε για δουλειά, ακούστηκε για πρώτη φορά από το στόμα του αφεντικού η λέξη ευχαριστώ. Όμως οι ουσιαστικές μας νίκες ήταν άλλες.
• Η εργοδοσία, ανακοίνωσε επίσημα στην τριμερή στο υπ Εργασίας, ότι δεν θα κάνει τις απολύσεις που είχε ανακοινώσει σε πέντε εργάτες από την επιτροπή μας.
• Επίσης άρχισε να συμμορφώνεται και να κάνει τα αυτονόητα σε σχέση με τις συνθήκες εργασίας. Έφτιαξε τραπεζαρία για να κάνουν διάλλειμα οι εργάτες, έφτιαξε τουαλέτες, εξασφάλισε πόσιμο νερό.
• Ο συνάδελφος Ασίφ θα πάρει τα χαρτιά του και πήρε πίσω το ποδήλατό του που το είχε κρατήσει η εργοδοσία.
• Σήμερα για πρώτη φορά οι εργάτες υπογράψαμε σε χαρτί, τις βάρδιες μας και τις ώρες εργασίας μας. Μπροστά μας είναι να εξασφαλίσουμε ότι θα εφαρμόζονται κανονικά οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, όπως δεσμεύτηκε η εταιρία στην τριμερή.
• Σήμερα το μεσημέρι με την επιτροπή μας κερδίσαμε από την εργοδοσία την αποπληρωμή όλων των υπερωριών που χρωστούσε στους εργάτες.
Γι’ αυτό εμείς νιώθουμε νικητές αλλά δεν εφησυχάζουμε. Με όπλο την εκλεγμένη επιτροπή μας θα συνεχίσουμε μέχρι να εξασφαλίσουμε ότι θα γίνουν όλα όσα παλεύαμε. Θα πληρωνόμαστε δηλαδή κανονικά και τις αργίες, και τις υπερωρίες και τα νυχτερινά.

Το πιο σημαντικό πράγμα από την απεργία μας είναι ότι για πρώτη φορά αρχίσαμε να οργανωνόμαστε. Κάναμε συνελεύσεις, εκλέξαμε πενταμελή επιτροπή για να μας εκπροσωπεί και έτσι θα συνεχίσουμε μέσα στο εργοστάσιο, οργανωμένα και συλλογικά, όλοι μαζί, μέχρι να κερδίσουμε όλα τα δικαιώματα μας.
Το δεύτερο είναι η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση που έδειξαν δεκάδες φορείς. Από,,,,την πρώτη στιγμή είχαμε δίπλα μας την Ένωση Μεταναστών Εργατών, την Πακιστανική Κοινότητας Ελλάδος, την ΚΕΕΡΦΑ, τον Συντονισμό ενάντια στα μνημόνια, το κλαδικό Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας, την Ομοσπονδία Χημικής Βιομηχανίας, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε όλους για την στήριξη τους καθώς επίσης και δεκάδες σωματεία που έβγαλαν ψηφίσματα αλληλεγγύης και στήριξης του αγώνα μας.
Θα είμαστε και εμείς στο πλευρό τους όποτε χρειαστεί γιατί αυτές τις 19 ημέρες απεργίας, μάθαμε καλά ότι εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι
Με την στήριξη της Ένωσης Μεταναστών Εργατών, της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος, της ΚΕΕΡΦΑ-Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή,
του Συντονισμού ενάντια στα μνημόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου