Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ενάντια στα μνημόνια βρέθηκε στο πλευρό των εργαζόμεων της ΕΥΔΑΠ στην κινητοποίηση την Τρίτη 19 Οκτωβρη στον Αρειο Πάγο. Παρόντες συναδικαλιστές απο την ΑΔΕΔΥ, την ΠΟΕΜ το ΜΕΤΡΟ. 
Παρακάτω παραθέτουμε την ανακοίνωση κάλεσμα της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ


Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ εκφράζει τη αμέριστη συμπαράστασή της στους συναδέλφους υδρονομείς οι οποίοι αγωνίζονται ενάντια σε  "συμπληγάδες" για να διατηρήσουν το δικαίωμά τους στην εργασία.  Δικαίωμα το οποίο ήδη τους έχει δοθεί από το 2009 με τον επίσημο διαγωνισμό πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ της ΕΥΔΑΠ αλλά και μέσω δικαστηρίων στην συνέχεια. Για ακόμα μια φορά βρίσκονται αντιμέτωποι με μια δικαστική απόφαση που θα κρίνει το μέλλον το δικό τους αλλά και των οικογενειών τους.
Η ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ δεν θα επιτρέψει να απολυθούν εργαζόμενοι και με απόλυτη υπευθυνότητα θα προασπίσει τον δίκαιο αγώνα τους. Η απόλυση των συναδέλφων υδρονομέων πρακτικά θα σημάνει αποδυνάμωση του δικτύου ύδρευσης της εταιρείας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ομαλή διαχείριση του δικτύου αλλά και η υδροδότηση της Αθήνας γενικότερα. Σε κάθε περίπτωση και ανεξαρτήτως αποτελέσματος οι συνάδελφοι υδρονομείς αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του προσωπικού της ΕΥΔΑΠ.
Καλούμε την Διοίκηση της Εταιρείας να συνεχίσει την θετική στάση που έχει  μέχρι σήμερα και να δείξει έμπρακτα για μια ακόμα φορά την θέλησή της με την θετική παρουσία της στο δικαστήριο.
Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη και είμαστε βέβαιοι ότι θα επικρατήσει το δίκαιο.
Στην συνεδρίασή του στις 16-10-2017 το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μαζί με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία αποφάσισαν ομόφωνα για την Πέμπτη 19-10-2017 την προκήρυξη 3ωρης στάση εργασίας (08:00-11:00 π.μ) και καλούν όλο το προσωπικό της εταιρείας να παραβρεθεί έξω από τον Άρειο Πάγο για να υπερασπιστούμε όλοι μαζί τους συναδέλφους μας.  
Τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι έχουμε µόνο µια επιλογή. Να συνεχίσου­με ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δίνουμε μάχη για την επαναφορά των δημο­κρατικών εργασιακών και κοινωνικών µας δικαιωμάτων.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜ.Ε. – Ε.ΥΔ.Α.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου