Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

ΛΕΦΤΑ για τις εργατογειτονιές ΟΧΙ για τους τραπεζίτες

ΛΕΦΤΑ για τις εργατογειτονιές ΟΧΙ για τους τραπεζίτες
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ σε ΔΗΜΟΥΣ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΣΧΟΛΕΙΑ
ΟΧΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ σε ΝΕΡΟ, ΡΕΥΜΑ, ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ


            Οι 20 νεκροί και οι αγνοούμενοι από τις καταστροφικές πλημμύρες στην Μάνδρα είναι η πιο τρανταχτή απόδειξη  του τι σημαίνουν τα μνηµόνια και περικοπές για την εργατική τάξη και τις εργατογειτονιές. Τα «έντονα καιρικά φαινόμενα» στην ατμόσφαιρα, στις ζωές των εκατομμυρίων εργατών και εργατριών πάνω στον πλανήτη, είναι το αποτέλεσμα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας στη γη, αλλά δεν είναι αρκετό από μόνο του να φέρει τέτοια καταστροφή.
            Πολλοί μιλάνε για την αδιαφορία του κράτους. Όμως η «αδιαφορία» είναι μια συνειδητή πολιτική επιλογή, που στα χρόνια των μνημονίων και της έντονης λιτότητας εντάθηκε, επειδή  μοναδική προτεραιότητα για το κράτος και την κυβέρνηση, είναι η αποπληρωμή των δανειστών και των τραπεζιτών. Σε αυτό το πλαίσιο, τα αντιπλημμυρικά έργα, που δε φέρνουν άμεσα κέρδος, δε χωράνε, όπως δε χωράει και καμία άλλη κοινωνική πολιτική.
            Η βασική αιτία για την προαναγγελθείσα καταστροφή είναι τα μνημόνια που δέκα χρόνια τώρα έχουν ρημάξει κάθε υπηρεσία που έχει ανάγκη η κοινωνία. Οι Δήμοι στενάζουν από τις ελλείψεις προσωπικού που δεν επαρκεί για την καθημερινότητα, πόσο μάλλον για τις «έκτακτες περιπτώσεις». Η Δυτική Αττική έχει µόνο δυο νοσοκομεία, το ένα απ’ αυτά, το Θριάσιο, που λειτουργεί µε μεγάλες ελλείψεις και είχε τεράστιες δυσκολίες να αντιμετωπίσει τις έκτακτες συνθήκες. Στα σχολεία το ίδιο.
            Αντιπλημμυρικά έργα έχουν πάψει να γίνονται μια που ο κρατικός προϋπολογισμός για Δημόσια έργα παραμένει στο μηδέν γιατί δεν το επιτρέπουν τα μνημόνια και οι δανειστές, και έτσι οι μελέτες έχουν μείνει για χρόνια στα χαρτιά. Οι εργαζόμενοι στην ΕΥΔΑΠ και στη ΔΕΗ παλεύουν για να βοηθήσουν τον κόσμο που χτυπήθηκε, αλλά οι υπηρεσίες και των δύο έχουν διαλυθεί λόγω ιδιωτικοποίησης και περικοπών.

            Στον προϋπολογισμό για το 2018 δίνουν 6 δισεκατομμύρια για τόκους στους τραπεζίτες και μοιράζουν ψίχουλα σε 3 εκατομμύρια συνταξιούχους και φτωχούς. Ακόμη και τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τον κόσμο που καταστράφηκε στη Μάνδρα και τις γύρω περιοχές,  με το ζόρι αγγίζει τα 300 εκατομμύρια. Αυτές είναι οι προτεραιότητες που βάζει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι προηγούμενες, και αυτές οι προτεραιότητες χρειάζεται να αλλάξουν ΤΩΡΑ για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα. Γιατί τέτοιες μπόρες συνέβαιναν, συμβαίνουν και θα συμβούν ξανά στην Αττική. Αν δεν βάλουμε ψηλά στην ατζέντα τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι τις ανάγκες των δανειστών, θα επαναληφθούν αντίστοιχες τραγικές καταστροφές σε κάποια άλλη φτωχή, περιοχή και φυσικά όχι στο Κολωνάκι και την Εκάλη.
            Χρειάζεται να δείξουμε όλοι μας με την έμπρακτη αλληλεγγύη στους κατοίκους στις περιοχές που χτυπήθηκαν από τις πλημμύρες, όπως έδειξε από την πρώτη μέρα  η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, και να απαιτήσουμε: Άμεσα μέτρα προστασίας για τη στέγαση, τη σίτιση, την ένδυση όσων έχουν ανάγκη. Να αποζημιωθούν στο 100% οι καταστροφές που υπάρχουν και όχι να φορτωθούν οι κάτοικοι με νέα δάνεια. Δωρεάν νερό, ρεύμα, μεταφορές για όσο χρειαστεί. Κανείς εργαζόμενος που έχει πληγεί ή αδυνατεί να φτάσει με ασφάλεια στο χώρο δουλειάς του, να μη χάσει τη δουλειά του.
            Ταυτόχρονα όμως, είναι ανάγκη να ξεδιπλώσουμε τους αγώνες μας για να βάλουμε φρένο στην  μνημονιακή πολιτική που συνεχίζουν να εφαρμόζουν Κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δήμοι, για να μην επιτρέψουμε νέες καταστροφές.
·        Ενάντια στον προϋπολογισμό λιτότητας. Λεφτά για τις εργατικές ανάγκες και όχι στους τραπεζίτες. Για μαζικές προσλήψεις σε υγεία, στα σχολεία, στους δήμους, και σε όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες. Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην κινητοποίηση στις 29 Νοέμβρη για μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία, ενάντια στις απολύσεις των συμβασιούχων.
·        Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ για να βάλουμε φρένο στα κέρδη των αρπακτικών της αγοράς, στην ιδιωτικοποίηση του νερού, της ΔΕΗ, των δημόσιων συγκοινωνιών.

Σάββατο 25 Νοέμβρη στις 5μμ στο Δημαρχείο της Μάνδρας,

συγκέντρωση αλληλεγγύης και αγώνα στους δοκιμαζόμενους κατοίκους της περιοχής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου