Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ απο την ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ απο την ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

            Οι εργαζόμενοι στην Εθνική ασφαλιστική παλεύουν απεργιακά για να μην επιτρέψουν το ξεπούλημα της Εθνικής Ασφαλιστικής που προωθεί η διοίκηση της Εθνικής τράπεζας. Προχωράνε σε τετραήμερη απεργία από 28 έως 31 Μαρτίου, σαν συνέχεια των πολύ πετυχημένων απεργιακών κινητοποιήσεων τις προηγούμενες βδομάδες και χρειάζονται την στήριξη όλων μας για να νικήσουν, να εμποδίσουν το ξεπούλημα και να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας.
Πλαίσιο κειμένου: Η Εθνική Ασφαλιστική είναι μια από τις θυγατρικές-φιλέτα της Εθνικής τράπεζας. Έχει το 18% της ασφαλιστικής αγοράς στην Ελλάδα ενώ το 2016 έκλεισε με κέρδη 52 εκατ. Ευρώ. 
Η Εθνική Τράπεζα, τον περασμένο Ιούνη πούλησε την Finansbank, έναντι 2.75 δις Ευρώ. Τον Οκτώβρη πούλησε τον Αστέρα της Βουλιαγμένης για 299 εκατομμυρίων και τον Δεκέμβρη ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις για την πώληση της United Bulgarian Bank (UBB) για 610 εκατομμυρίων. 
Πρόκειται για αλυσίδα ξεπουλημάτων που κάνει συστηματικά η Εθνική τράπεζα αλλά και οι υπόλοιπες τέσσερις “συστημικές” τράπεζες.
            Η κατάσταση του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα είναι απλά δραματική. Ύστερα από τρεις "επιτυχημένες" ανακεφαλαιοποιήσεις οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες εξακολουθούν να είναι πλακωμένες από ένα βουνό κόκκινων, μη εξυπηρετούμενων, δανείων.
            Η πίεση πάνω στις τράπεζες να αυξήσουν τη ρευστότητά τους όσο το δυνατόν πιο γρήγορα είναι ασφυκτική και από το ΔΝΤ και από τους υπόλοιπους δανειστές. Το αποτέλεσμα είναι αυτό το "ξεπούλημα" χωρίς προηγούμενο και βγάζουν στο σφυρί τις πιο πετυχημένες, αποδοτικές και κερδοφόρες επενδύσεις των περασμένων χρόνων.

ΒΑΛΤΕ ΧΕΡΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΣ

            Η Άλφα Μπανκ αρνείται να πληρώσει τα χρωστούμενα στο ασφαλιστικό ταμείο των εργαζόμενων που προέρχονται από την Ιονική Τράπεζα. Και η Εθνική Τράπεζα πουλάει το φιλέτο της ασφαλιστικής αγοράς, την Εθνική Ασφαλιστική. Πίσω και από τις δυο αυτές επιθέσεις βρίσκεται η συστηματική κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος από όλες τις κυβερνήσεις εδώ και τριάντα χρόνια. Την ξεκίνησε ο Μητσοτάκης, τη συνέχισε ο Σημίτης με τον Γιαννίτση, κλιμακώθηκε από τις μνημονιακές κυβερνήσεις και τώρα τη διαχειρίζεται ο Τσίπρας.

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Συνδικαλιστικές απολύσεις στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ

Σε επίθεση στον συνδικαλισμό στο χώρο δουλειάς, προχωράει η διοίκηση της ΙΝΜΑΙΝΤ (εταιρία του ομίλου ΙΝΤΡΑΚΟΜ) με απολύσεις δύο συνδικαλιστων απο την εταιρία. Αυριο το πρωί 7πμ έως 11πμ προχωράνε σε στάση εργασίας στην ΙΝΜΑΙΝΤ για να κάνουν Γενική Συνέλευση και να αποφασίσουν 48ωρες απεργίες ενάντια στις απολύσεις.
Οι εργαζόμενοι στην INMAINT με την 48ωρη απεργία τους 6 και 7 Μαρτίου, κέρδισαν την αποπληρωμή των δεδουλευμένων που καθυστέρησε για μία βδομάδα η εργοδοσία. Είναι η δεύτερη φορά (η προηγούμενη ήταν στα τέλη Νοέμβρη) που απεργιακά ανάγκασαν την εργοδοσία να συμμορφωθεί και δεν επιτρέπουν να περάσει στον όμιλο ΙΝΤΡΑΚΟΜ η "συνήθεια" των αφεντικών να μην πληρώνουν.
Σήμερα η εργοδοσία της ΙΝΜΑΙΝΤ προχώρησε στην απόλυση του Γιώργου Π. 9υποψήφιου με την Πρωτοβουλία Γένοβα στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ) και του Νίκου Μ. (υποψήφιου με την παραταξη του ΠΑΜΕ στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ).
Πρόκειται για τρομοκρατικές απολύσεις και απ' ευθείας χτύπημα στον συνδικαλισμό, απο τη μεριά μιας εργοδσίας που αναγκάστηκε δύο φορές μέσα σε τρείς μήνες να υποχωρήσει στις "απαιτήσεις" των εργατών να πληρώνονται στην ώρα τους και όχι όποτε γουστάρει η εργοδοσία. 
Και αυτη τη φορά θα κερδίσουν με την αλληλεγγύη όλων μας

(φωτογραφία απο την περιφρούρηση στην διάρκεια της 48ωρης απεργίας)

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

συνδικαλιστική απόλυση στη Mellon Technologies

Η παράνομη και καταχρηστική απόλυση της συν/φισσας Α. Κ.
από την εργοδοσία της Mellon Technologies ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

      Την Παρασκευή 3 Μάρτη η εργοδοσία της  Mellon Technologies, (εταιρία παροχής προσωπικού) απέλυσε, τη συναδέλφισσας Α.Κ,  στέλνοντας δικαστικό επιμελητή στο σπίτι της μια που είχε αναρρωτική άδεια,  καταστρατηγώντας κάθε ίχνος εργατικής νομοθεσίας που έχει απομείνει.       Πρόκειται για μια καθαρά συνδικαλιστική δίωξη που στόχο έχει να ξηλώσει την προσπάθεια συνδικαλιστικής οργάνωσης στην Mellon Technologies, προσπάθεια στη οποία η συναδέλφισσα συμμετείχε όλους τους προηγούμενους μήνες.