Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 11 ΓΕΝΑΡΗ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 11 ΓΕΝΑΡΗ

            Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει στην βουλή τις αμέσως επόμενες ημέρες πολυνομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει όλα τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης, ανάμεσά τους και για την απαγόρευση των απεργιών από τα πρωτοβάθμια σωματεία. Διεκδικούν ότι το αργότερο μέχρι τις 17 Γενάρη θα τα έχουν ψηφίσει όλα για να προλάβουν το Γιούρογκρούπ της 22 Γενάρη. Να τους σταματήσουμε απεργιακά. 
             Να ξαναπιάσουμε το νήμα από την πανεργατική απεργία της 14 που γέμισε τους δρόμους με απεργούς διαδηλωτές και έστειλε το μήνυμα στην κυβέρνηση του Τσίπρα, τους δανειστές και τα αφεντικά ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να αποδεχτούν άλλες θυσίες για την ολοκλήρωση της νέας  αξιολόγησης.
            Λίγες μέρες πριν την πανεργατική απεργία η κυβέρνηση, κάτω από την μαζική και αποφασιστική κινητοποίηση των Συνδικάτων,  αναγκάστηκε να κάνει πίσω στο χτύπημα των σωματείων και του δικαιώματος στην απεργία, με την επαίσχυντη  τροπολογία που πήγε να καταθέσει «νύχτα».  
        Τώρα επανέρχεται με πολυνομοσχέδιο, που  θα έχει όλο τον κατάλογο των απαιτήσεων των δανειστών και των εργοδοτών για χτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων. Ο Τσίπρας και οι υπουργοί του ισχυρίζονται  ότι οι περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, το ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων και το χτύπημα των συνδικάτων, στρώνουν το δρόμο για την έξοδο από την κρίση μέσα στο 2018. Επαναλαμβάνουν ακριβώς το ίδιο παραμύθι που ακούγαμε από τον Γ. Παπανδρέου το 2011 και τον Σαμαρά το 2014.  Έχουν κατρακυλήσει τόσο χαμηλά ώστε συγκρίνουν τους εαυτούς τους με τους προηγούμενους και λένε ότι αυτοί υλοποιούν το σενάριο της μνημονιακής “εξόδου από τα μνημόνια” εκεί που οι άλλοι απέτυχαν.
            Είναι λάθος να αφήσουν τα συνδικάτα την πρωτοβουλία των κινήσεων στην κυβέρνηση. Τώρα είναι η ώρα για απεργιακή κλιμάκωση με νέα πανεργατική απεργία στις 11 Γενάρη, χωρίς καμία αναμονή για το πότε θα το φέρει η κυβέρνηση στην βουλή για ψήφιση. Να γίνει αφετηρία απεργιακής δράσης για να τους σταματήσουμε. Καλούμε την ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, όλα τα Εργατικά κέντρα, τις Ομοσπονδίες και τα πρωτοβάθμια σωματεία να πάρουν απόφαση για πανεργατική απεργία στις 11 Γενάρη, για να βάλουμε μπροστά οργανώσουμε τους χώρους δουλειάς για την επιτυχία της απεργίας, την συνέχιση και την κλιμάκωσή της.  

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ενάντια στα μνημόνια










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου