Τρίτη 24 Απριλίου 2018

25 ΑΠΡΙΛΗ 12.30 στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ


25 Απρίλη: Πανεργατικός ξεσηκωμός
για μαζικές προσλήψεις και ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις
Κεντρικό Συλλαλητήριο στις 12.30μμ στο Σύνταγμα
           
            Σε πανεργατική απεργία, εξελίσσεται η απεργιακή κινητοποίηση των Συνδικάτων την Τετάρτη 25 Απρίλη. Στους δρόμους της Αθήνας θα βρεθούν τα πιο δυνατά κομμάτια της εργατικής τάξης. Οι εργαζόμενοι από την ΔΕΗ και τις ΔΕΚΟ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, οι εργαζόμενοι στην Υγεία και ολόκληρα κομμάτια του Δημοσίου, απαιτώντας μαζικές προσλήψεις, και το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας προσανατολίζεται σε παναττική στάση εργασίας για εκείνη την ημέρα για όλο τον ιδιωτικό τομέα. 
            Όλες οι Ομοσπονδίες και τα σωματεία της Υγείας (ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ, ΕΙΝΑΠ, πρωτοβάθμια σωματεία) προχωράνε σε 24ωρη απεργία  και πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 10.30πμ στην Α ΥΠΕ, με αίτημα να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος, μαζικές προσλήψεις στην Υγεία. Οι Συμβασιούχοι του Υπ. Πολιτισμού προχωράνε σε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης διεκδικώντας και αυτοί μαζικές προσλήψεις. Μαζί στο δρόμο, και οι εκπαιδευτικοί, με πρωτοβουλία των πρωτοβάθμιων συλλόγων και των συντονιστικών των αναπληρωτών και διεκδικούν απο τις ομοσπονδίες τους ΟΛΜΕ και ΔΟΕ να καλέσουν στην απεργία.

            Στις 25 Απρίλη στον δρόμο θα βρεθούν και οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ που παλεύουν ενάντια στην Ιδιωτικοποίηση, με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την Δευτέρα 23 Απρίλη. Η κυβέρνηση προχωράει στο ξεπούλημα των Λιγνιτικών μονάδων σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη και την ιδιωτικοποίηση του 17% ΔΕΗ, αμέσως μετά. Η κυβέρνηση Τσίπρα, επιταχύνει τις ιδιωτικοποιήσεις σε όλα τα κοινωνικά αγαθά, το αργότερο μέχρι την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης τον Αύγουστο, προχωρώντας στη μεγαλύτερη λεηλασία στα δημόσια αγαθά που έχει τολμήσει οποιαδήποτε κυβέρνηση μέχρι τώρα, βγάζοντας στο σφυρί, το ρεύμα, το νερό, τις μεταφορές και οτιδήποτε έχει απομείνει στον έλεγχο του Δημοσίου.
            Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας πήρε απόφαση να προχωρήσει σε στάση εργασίας στις 25 Απρίλη, καλώντας όλα τα σωματεία να συμμετέχουν στο απεργιακό συλλαλητήριο ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ. Τώρα είναι η στιγμή να μπουν στο απεργιακό μέτωπο, όλες οι επιχειρήσεις που η κυβέρνηση τις έχει βάλει στο Υπερταμείο για να τις ξεπουλήσει όπως το ΜΕΤΡΟ, οι αστικές συγκοινωνίες, η ΔΕΣΦΑ κλπ.
            Αυτό το απεργιακό ξέσπασμα πατάει στους αγώνες των προηγούμενων μηνών. Στις κινητοποιήσεις τον Γενάρη ενάντια στον αντιαπεργιακό νόμο, στον απεργιακό αναβρασμό τον Μάρτιο των συμβασιούχων των δήμων, των αναπληρωτών της εκπαίδευσης, της Υγείας, των εργολαβικών  στα Ελληνικά Πετρέλαια.
            Όλο και μεγαλύτερα κομμάτια εργαζόμενων καταλαβαίνουν πως οι υποσχέσεις ότι τον Αύγουστο η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια, η οικονομία μπαίνει σε κατάσταση ομαλοποίησης και όλοι θα ζήσουμε καλύτερα είναι απλά παραμύθια. Η πραγματικότητα είναι ότι συνεχίζεται η λιτότητα και οι περικοπές, κλιμακώνονται οι ιδιωτικοποιήσεις, παραμένουν παγωμένες οι προσλήψεις, απολύονται οι συμβασιούχοι και ανακυκλώνεται η ανεργία. Η «ανάπτυξή» τους είναι με τσακισμένους μισθούς, με απολύσεις και ανεργία, με χτύπημα των συνδικάτων. Είναι «ανάπτυξη» για τα αφεντικά και θυσίες για πολλά ακόμη χρόνια για τους εργάτες. Την ίδια ώρα στηρίζουν τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, διεκδικώντας ανταλλάγματα και κέρδη, οξύνοντας την σύγκρουση με τους καπιταλιστές της Τουρκίας, για το μοίρασμα της ΑΟΖ και των πετρελαίων, θυσιάζοντας δις ευρό για νέους εξοπλισμούς και όχι για μισθούς,συντάξεις, σχολεία και νοσοκομεία.
            Γι’ αυτό στις 25 Απρίλη, βγαίνουμε όλοι στους δρόμους. Για να στηρίξουμε τα κομμάτια της τάξης μας που δίνουν τις πιο σημαντικές μάχες. Την μάχη για να σπάσουμε την μνημονιακή απαγόρευση των προσλήψεων στο δημόσιο, την μάχη για να σταματήσουμε τις ιδιωτικοποιήσεις. Να γίνει η 25 Απρίλη σταθμός που θα συνεχίσει με την Πρωτομαγιά και την πανεργατική απεργία των Συνδικάτων στις 30 Μάη.
Ένα δυνατό απεργιακό κίνημα που δεν θα αφήσει να περάσει «η ανάπτυξη» που ονειρεύεται η κυβέρνηση και οι δανειστές, πάνω από τα κορμιά και τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Που απέναντι στα ψέματα της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος, θα  προβάλλει τη διαγραφή του χρέους, τη σύγκρουση με το Ευρώ και την Ε.Ε., την κρατικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου